Anunțul surprinzător al unui expert: Mutația care face coronavirusul mai infecțios ar putea fi un lucru bun! Care este explicația

Anunțul surprinzător al unui expert: Mutația care face coronavirusul mai infecțios ar putea fi un lucru bun! Care este explicația
Anunțul surprinzător al unui expert: Mutația care face coronavirusul mai infecțios ar putea fi un lucru bun! Care este explicația / Sursă FOTO: Shutterstock
Publicat: 19/08/2020, 15:48
Actualizat: 19/08/2020, 15:49

Un expert susține că mutația care face coronavirusul mai infecțios ar putea fi un lucru bun. În mai multe epicentre din lume s-a observat că noul coronavirus a suferit mutații și este mai infecțios, însă este și mai puțin mortal, ceea ce ar putea reprezenta un lucru bun. 

Pe măsură de mutația D614G a apărut în europa, America de Nord și anumite părți din Asia, se pare că și rata mortalității a scăzut, „ceea ce ar putea reprezenta un lucru bun”, potrivit lui Paul Tambyah, consultant senior la Universitatea Națională din Singapore și președinte ales al Societății Internaționale de Boli Infecțioase, potrivit rt.com.

Acesta subliniază faptul că evoluția naturală în cazul virusurilor este să devină mai puțin mortale atunci când se mutează întrucât vor să supraviețuiască mai mult – dacă gazda moare prea repede, virusul nu reușește să supraviețuiască prea mult.

Mutația care face SARS-CoV-2 mai infecțios, un lucru bun?

„Este interesul virusului de a infecta mai mulți oameni, dar nu să-i ucidă, deoarece virusul depinde de gazdă pentru supraviețuire”, explică expertul.

Această mutație a fost descoperită în februarie, ânsă oamenii de știință nu au putut spune la acel moment care dintre mutații este cea care determină virusul să supraviețuiască mai mult.

Din fericire, aceste mutații prezintă un risc redus de a afecta eficacitatea viitoarelor vaccinuri, deci am putea reveni la „o nouă normalitate” mai devreme decât ne așteptam.

„Variantele virusului sunt aproape identice și afectează aceleași zone din sistemul imunitar, astfel că nu ar avea de ce să producă schimbări în dezvoltarea vaccinurilor”, explică și Sebastian Maurer-Stroh, de la Agenția pentru Știință, Tehnologie și Cercetare din Singapore.

Virusul COVID-19 a suferit mutații importante: „Nu afectează vaccinurile în dezvoltare”

La începutul lunii august, prestigioasa revista Cell a publicat un articol care arată că virusul SARS-CoV-2 a suferit o mutație semnificativă. Noua variantă produce o încărcătură virală mai mare la pacienții infectați, lucru care ridică semne de întrebare privind posibila creștere a contagiozitatii și gravității bolii.

„Varianta inițială a virusului denumită Wuhan D-614 a fost înlocuită de varianta G-614. Această mutație se asociază cu o infecțiozitate mărită și cu o încărcătură virală mai mare, ceea ce ar putea sugera o creștere a agresivității virusului. Mutația tulpinii originale Wuhan D-614 a avut loc într-un timp foarte scurt (pentru un virus), mai exact în cursul lunii aprilie, iar cele două tulpini ale virusului coexistă în momentul de față în diverse țări și în diverse proporții, tendința fiind însa clară: de înlocuire a tulpinii inițiale”, scriu cercetătorii de la OncoGen pe Facebook.

În Europa și SUA tulpina nouă, G-614, a înlocuit aproape în totalitate varianta inițială Wuhan D-614.

„În prezent au fost făcute publice 75,000 de genomuri dintre care 112 sunt din România. Analiza mutațiilor secvențelor din România a identificat 25 de mutații de aminoacizi în 19 poziții distincte, aceste mutații arată că în țara noastră circulă varianta G-614, nou-venită, probabil, din Italia sau Spania. Institutul Cantacuzino din București a publicat în data de 7 iulie 2020 un articol în care sunt prezentate alte 18 secvențe de coronavirus care au suferit mutații. Acestea de asemenea, prezentând noua variantă a virusului”, mai arată OncoGen.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un tsunami uriaș s-ar putea produce în Marea Mediterană până în 2030. Experții au avertizat...
TOP 20 sexy vedete care au arătat tot! S-au încurcat în…pantalonașii buclucași!
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat...
Un copil pierdut acum 28 de ani într-o gară chineză și adoptat în Olanda începe...
Vali a murit înecat la Costineşti! Ce le-a zis prietenilor înainte: 'Dacă păţesc ceva...
Până la ce vârstă ar trebui să trăiești pentru a te bucura de întreaga contribuție...
O jurnalistă din Marea Britanie, despre Bucureşti: "Un amestec tentant de clădiri medievale, neoclasice, din...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Cod galben de caniculă în România pe 7 și 8 iulie! Regiunile în care se...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
Un urs care a intrat în Grădina Zoologică din Târgu Mureş, omorând căprioare şi emu,...
Forme CIUDATE, observate în atmosfera superioară a Pământului
Decizie pentru toți cei care mănâncă PEPENI românești. Se întâmplă de mâine, 8 IULIE
Cel mai nou bulevard din București. Când are loc marea deschidere
Grasu XXL, în lacrimi pe scena de la Neversea 2024. Artistul a reușit cu greu...
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul....
Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
„Celulele timpului” din creier ar putea fi mai cruciale decât am crezut vreodată
×