Oamenii de știință britanici au descoperit că un produs împotriva țânțarilor poate ucide virusul Covid-19.
Într-o serie de experimente, oamenii de știință de la Laboratorul de Știință și Tehnologie a Apărării (DSTL) din Marea Britanie, o agenție a Ministerului Apărării, au demonstrat că spray-ul Mosi-guard natural ar putea ucide virusul atunci când este folosit ca spray sau ca lichid.
Sprayul de insecte conține un ingredient numit Citriodiol, care ar putea fi utilizat pentru a crea o nouă protecție împotriva virusului. Citriodiolul este deja cunoscut pentru a ucide alte tipuri de coronavirus.
DTSL a fost solicitat de fostul șef executiv al NHS Peter Homa să examineze dacă spray-ul de insecte ar funcționa împotriva virusului.
Oamenii de știință au aplicat substanța chimică direct pe virus sub formă de picătură de lichid și separat ca spray pe pielea din latex sintetic.
Potrivit unui raport publicat miercuri, în ambele experimente, spray-ul de insecte a fost capabil să ucidă virusul SARS-CoV-2.
Studiul a descoperit că la o concentrație mai mare (90%), Mosi-guard Natural a distrus virusul complet.
În timp ce studiile virale asupra latexului au indicat că spray-ul a avut activitate anti-virală, raportul a spus că pielea de latex a fost impregnată cu Mosi-guard, iar în timp ce latexul a fost o suprafață reprezentativă, este puțin probabil să se comporte exact ca pielea umană tratată.
Oamenii de știință au scris: „Nu avem date referitoare la concentrația aplicată experimental pe latex cu cea care rezultă dintr-o aplicare prin spray și frecare de Mosi-protecție pe pielea umană”.
Când a fost folosit ca spray a fost mai puțin eficient și, în timp ce acesta a ucis încă virusul și și-a redus timpul de supraviețuire.
Este puțin probabil ca spray-ul să ofere o protecție suficientă împotriva Covid-19, dar poate fi utilizat ca măsură suplimentară alături de măști de față, mănuși și alte haine de protecție.
Ministrul Apărării, Jeremy Quin, a declarat: „Ultimele cercetări ale DSTL arată că spray-urile care conțin Citriodiol, care au fost puse la dispoziția unităților MOD angajate în răspunsul Covid, pot ucide virusul.
„Apărarea a jucat o mare varietate de roluri în sprijinirea eforturilor de combatere a coronavirusului. Ne bucurăm că acesta este un alt exemplu de apărare a metodelor inovatoare de a proteja oamenii. ”
Lucrarea de cercetare speră că studiul va acționa ca bază pentru alte investigații.
DSTL a făcut parte din răspunsul Regatului Unit la coronavirus din februarie și a fost implicat în testarea pacienților, testarea PPE și a cercetat modul în care virusul supraviețuiește în diferite medii.