Migrația netă în Marea Britanie a crescut la cel mai înalt nivel de la votul Brexit în urmă cu patru ani.
În ultimul an, aproximativ 715.000 de persoane s-au mutat în Marea Britanie, cel mai înalt nivel din martie 2016.
Saltul a fost determinat în mare măsură de studenții străini veniți din afara Uniunii Europene, cu migrație netă la 313.000, potrivit Office for National Statistics. Între timp, eliminarea forțată a imigranților ilegali și a solicitanților de azil se află la cel mai scăzut nivel de la începerea înregistrărilor, potrivit metro.co.uk
Migrația netă – soldul persoanelor care intră și pleacă din Marea Britanie – a crescut cu aproximativ 92.000 începând cu luna martie a anului trecut și este cel mai înalt nivel din martie 2016, când era estimat la 326.000.
În ultimul an, aproximativ 715.000 de persoane s-au mutat în Marea Britanie și aproximativ 403.000 de persoane au părăsit Marea Britanie.
ONS a declarat: „Creșterea imigrației și a migrației nete este determinată de o creștere a cetățenilor non-UE care sosesc în Marea Britanie din motive de studiu.” Dintre cei care veneau în Marea Britanie, 257.000 au ajuns la studiu, iar 458.000 au ajuns la muncă. , familie sau alte motive.
Jay Lindop, directorul Centrului pentru Migrații Internaționale la ONS, a declarat: „Cea mai bună estimare a migrației noastre nete, folosind toate sursele de date disponibile, este de 313.000 pentru anul care se încheie în martie 2020.„ După o perioadă de stabilitate, vedem că migrația începe să crească în ultimele 12 luni. „Acest lucru a fost determinat de creșterile studenților din afara UE, în special din China și India.” Cifrele, până la sfârșitul lunii martie, „nu țin cont de impactul semnificativ pe care pandemia l-a avut asupra migrației internaționale”, el a adăugat.
Observatorul migrației de la Universitatea Oxford crede că a existat o scădere uriașă a numărului în ultimele luni declanșată de blocarea coronavirusului.
Directorul adjunct, Rob McNeil, a declarat: „A existat o prăbușire totală a numărului de vize acordate în al doilea trimestru al anului, după ce au fost luate măsuri de blocare.
„Impacturile se văd chiar peste tot, cu mai puține persoane obținând vize pentru muncă, studiu și familie.
Noile reguli de imigrație vor intra în vigoare anul viitor, când se va încheia libertatea de circulație cu UE.
Guvernul dorește să introducă un „sistem bazat pe puncte” în stil australian, în care cetățenii UE vor fi tratați la fel ca cei din restul lumii