O femeie în vârstă de 73 de ani din SUA s-a vindecat de coronavirus, după ce a petrecut cinci luni în spital, scrie CNN.
Marie Delus nu își mai atinsese mama de când aceasta a fost dusă la sala de primiri urgențe a unui spital din New York, în luna martie.
Dar, după mai bine de cinci luni de spitalizare, Marie Jean-Pierre a fost externată, sâmbătă, a declarat pentru CNN familia acesteia.
Femeia a fost internată la centrul medical Maimonides din Brooklyn la data de 21 martie, cu febră și cu dificultăți la respirație.
După ce testul pentru COVID0-19 a ieșit pozitiv, aceasta a fost intubată și i s-a pus un ventilator, a spus fiica sa.
La un moment dat, pentru a i se facilita respirația, femeii i s-a făcut traheotomie.
La începutul lunii martie, împreună cu câteva rude, Marie Jean-Pierre s-a deplasat în Spania.
Mai multe persoane care au mers în acea călătorie s-au infectat cu COVID-19, cinci dintre acestea fiind foarte bolnave.
Marie Jean-Pierre își amintește puține lucruri din primele trei luni în care a fost internată în spital, perioadă în care starea ei a fost gravă.
Femeia a fost transferată la un centru de reabilitare, unde a trebuit să învețe din nou să vorbească și să meargă. Aceasta și-a putut vedea familia doar din spatele unui geam.
Marie Jean-Pierre este originară din Haiti, dar a emigrat în Statele Unite ale Americii în anul 1964. Aceasta are șase copii, 11 nepoți și nouă strănepoți.
Peste 25 de milioane de contaminări cu noul coronavirus au fost înregistrate în lume de la începutul pandemiei, potrivit Reuters, iar mai mult de jumătate din totalul cazurilor au fost înregistrate pe continenele americane,
Din total, peste 16,4 milioane de persoane au fost declarate vindecate. În Statele Unite au fost înregistrate aproximativ 6 milioane de infecţii, în Brazilia – mai mult de 3,8 milioane, iar în India – peste 3,5 milioane.
Numărul de cazuri descoperite zilnic în India depăşeşte cifrele similare din SUA şi Brazilia, scrie Reuters.
La nivel mondial, au fost înregistrate peste 842.000 de decese, cele mai multe fiind raportate în SUA (peste 182.700), Brazilia (peste 120.200) şi Mexic (peste 63.800).
Cea mai afectată ţară din Europa, din punct de vedere al contaminărilor, rămâne Spania, cu 439.286 de cazuri. Cât priveşte numărul de decese, Marea Britanie a înregistrat bilanţul cel mai mare, 41.585.