Prima pagină » Știri » Dispare catalogul? Schimbări majore în educație! Cum vor fi puse notele și absențele

Dispare catalogul? Schimbări majore în educație! Cum vor fi puse notele și absențele

Dispare catalogul? Schimbări majore în educație! Cum vor fi puse notele și absențele
Dispare catalogul? Schimbări majore în educație! Cum vor fi puse notele și absențele

Profesorii sunt încurajați să folosească agende personale pentru a nota elevii și să treacă în catalog notele și absențele la sfârșitul orelor de curs. Ar mai fi varianta catalogului electronic, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie.

„Catalogul poate fi completat și după cce își încheie profesorul activitatea didactică, după cele 2-3 ore pe care le are la diferite clase. Poate merge în cancelarie și poate să treacă notele sau absențele elevilor din ziua respectivă”, a spus Monica Anisie la Digi24.

„De asemenea, fiindcă în această perioadă a suspendării cursurilor, am experimentat și condica electronică și catalogul electronic, în felul acesta, profesorii – și școala, de fapt, ar putea să realizeze un catalog electronic sau o condică electronică și acolo profesorul să treacă toate aceste aspecte”, a adăugat ministrul.

Ministrul Educației a făcut unele precizări legate de începerea noului an școlar

– Vor fi câte două pauze pe oră, elevii vor merge la toaletă fără să se aglomereze
– Orarul nu va mai cuprinde, la gimnaziu și liceu, decât 2-3 materii, predate intensiv, urmate de alte 2-3 materii
– Lecțiile online vor fi transmise în timpul orei fizice de curs
– În privința părinților care cer dreptul de a alege dacă își trimit sau nu copiii la școală, Anisie declară că, dacă elevii locuiesc alături de bolnavi cronici, pot prezenta o adeverință de la medic și pot învăța online.

Părinții nu vor mai da declarație pe propria răspundere la începerea școlii

Ministrul Educației, Monica Anisie, a explicat unul dintre cele mai dezbătute aspecte referitoare la începerea anului școlar și reluarea orelor în școli – declarația pe propia răspundere pe care trebuie să o completeze părinții.

Normele referitoare la începerea anului șcpolar în cotnextul pandemiei, puse în dezbatere de Ministerul Sănătății, prevedeau ca părinții să semneze o declarație pe proprie răspundere prin care declarau și faptul că elevul nu a fost bonlnav de COVID-19 și că nu prezintă simptome.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și