Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a spus, într-o postare pe Facebook, că prețurile au scăzut în luna august, comparativ cu luna iulie, iar venitul mediu net a crescut.
El consideră că „PNL a scos Romania din topul rusinii in UE”.
Rata inflației este la 2.7% în august 2020 vs. 4.1% în august 2019!!! Mai mult anul trecut rata inflației era cea mai mare din UE. A fost doi ani și jumate la rand. PNL a scos Romania din topul rușinii în UE. Nimeni nu poate sa nege asta”, spune Florin Cîțu.
Ministul Finanțelor este de părere că „puterea de cumpărare a CRESCUT în guvernarea PNL. Asta deși trecem prin cea mai mare criză din ultima sută de ani”.
„Este evident că guvernul PNL a gestionat foarte bine aceasta perioada de criză în condiții extrem de dificile”, spune el.
Cu toate astea, Cîțu crede că „pentru socialiști și trompetele lor este o zi îngrozitoare”.
„Dar scăderea prețurilor în luna august este o veste foarte proastă pentru trompetele socialiștilor (jurnaliști, influenceri, etc). Aceștia trebuie să se chinuie astăzi mai mult că oricând și să facă din aceasta știre pozitivă una negativă.
Să vedeți ce contorsiuni logice vor face să schimbe scadearea în creștere.
Pentru socialiști și trompetele lor este o zi îngrozitoare. Ca fiecare zi din guvernarea PNL care arata că Romania poate să fie guvernată bine și cu rezultate în cele mai dificile condiții și cu un Parlament ostil”, mai spune Cîțu.
https://www.facebook.com/florinVcitu/posts/2405068353121143
„Vești EXCELENTE pentru TOȚI românii!
Economia României a răspuns PERFECT la măsurile implementate de guvernul PNL!!
Investițiile NETE în economie MAI MARI în trimestrul II și semestrul I din 2020 față de aceeași perioadă din 2019. Doar guvernul PNL a investit CEA MAI MARE suma din ultimii zece ani în primul semestru și se vede.
Pariul guvernului PNL pe investiții este confirmat de date oficiale. Datele prezentate azi de INS susțin fară dubii scenariul revenirii economiei în „V” începând cu trimestrul III”, scrie Florin Citu
Ministrul Finanțelor anunță implementarea unei politici fiscale prudente, fiind necesare „dobânzi zero sau chiar ngative”, a declarat Florin Cîțu.