Liviu Dragnea a câștigat procesul pe care l-a intentat Penitenciarului Rahova, unde își ispășește pedeapsa de trei ani și jumătate de închisoare pe care a primit-o în urma angajărilor fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman. Instanța a decis că fostului lider al PSD i s-a încălcat dreptul la muncă, decizia fiind definitivă.
Interviul pe care Liviu Dragnea l-a acordat din spatele gratiilor i-a adus numeroase sancțiuni. I s-a retras dreptul la pachete pentru 30 de zile, dar i s-a interzis și dreptul de muncă, situație care l-a deranjat enorm. Ulterior, ex-liderul PSD a constestat interdicția primită de a mai lucra la atelierul Penitenciarului Rahova. Și, spre mare lui satisfacție, magistrații i-au dat dreptate.
„În baza art. 29 alin. 5 din Legea 47/1992 respinge, ca inadmisibilă, excepţia de neconstituţionalitate, invocată de petentul Dragnea Nicolae Liviu. În baza art. 56 din Legea nr. 254/2013, admite contestaţia formulată de petentul condamnat Dragnea Nicolae Liviu împotriva încheierii nr. 684/I9.08.2O20 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova. Desfiinţează încheierea atacată şi rejudecând: constată că persoanei condamnate i-a fost îngrădit dreptul la muncă reglementat de dispoziţiile art. 78 din Legea nr. 254/2013, în perioada 02.07.2020 – 15.09.2020„, se arată în decizia instanţei, potrivit romaniatv.net.
Liviu Dragnea nu poate fi, însă, pe deplin mulțumit pentru că magistrații de la Judecătoria Sectorului 5 au menținut alte pedepse luate de Penitenciarul Rahova împotriva fostului lider al PSD.
„În baza art. 104 din Legea nr. 254/2013 admite în parte contestaţia formulată de petentul Penitenciar Bucureşti Rahova împotriva încheierii nr. 591/17.07.2020 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova.
Reţine în sarcina intimatului Dragnea Nicolae Liviu săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de dispoziţiile art. 81 lit.l) şi dispoziţiile art. 82 lit q) din Legea nr. 254/2013. Menţine sancţiunea disciplinară aplicată intimatului, astfel cum a fost redusă prin încheierea nr. 591/17.07.2020 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova„, au hotărât magistraţii.
Art. 81 lit.l) din Legea nr. 254/2013 prevede: „Persoanele condamnate au următoarele obligaţii: (…) să respecte orice altă obligaţie care rezultă din prezenta lege, din regulamentul de aplicare a acesteia, din ordinele şi deciziile emise în baza acestora şi din Regulamentul de ordine interioară al penitenciarului”, iar art. 82 lit.q) stipulează: „Persoanelor condamnate le sunt interzise: (…) utilizarea în mod necorespunzător sau în alte scopuri a bunurilor puse la dispoziţie de administraţia penitenciarului„.