Micuța Pip a rămas blocată în Carolina de Sud, la apogeul pandemiei, după ce proprietarii ei au fost forțați să renunțe la călătoria de navigare din întreaga lume și să zboare acasă în Australia.
Cu granițele care se închid rapid, Zoe și Guy Eilbeck, și fiii lor Cam și Max, au avut mai puțin de 48 de ore pentru a împacheta totul.
Regulile dure de import ale animalelor de companie din Australia au însemnat că Pip nu a putut veni cu ele. Așa că proprietarul a făcut câteva telefoane de ultimă oră pentru a aranja ca Pip să fie îngrijit de un prieten.
Când a sosit timpul pentru a o trimite acasa, proprietarii au planificat să o conducă de pe insula Vanuatu din Pacificul de Sud, un salt relativ scurt spre Sydney. Desigur, acest lucru nu a fost să fie, pe măsură ce coronavirusul a început să se răspândească la începutul anului 2020.
„Pentru a exporta un câine din America, trebuie să obțineți o declarație americană care să spună că câinele este în stare bună de sănătate și că a făcut anumite analize de sânge cu rabia”, explică Zoe, proprietarul.
Zoe a decis să posteze un mesaj pe social media căutând pe oricine călătorea de pe coasta de est în vest.
Acesta este momentul în care Melissa Young, care lucrează pentru fundația de salvare a câinilor The Sparky Foundation, a intervenit și s-a oferit voluntar să zboare în America cu Pip.
Pip a ajuns în Auckland pe 23 iulie și a intrat în carantină peste noapte înainte de a zbura la Melbourne, unde a petrecut încă 10 zile în carantină, așa cum este obligatoriu pentru fiecare animal de companie care vine în Australia din străinătate.
Era programată să zboare la Sydney pe 3 august, dar statul Victoria a impus un blocaj strict odată cu sosirea Pip și frontierele dintre Victoria și New South Wales au fost închise.
Fratele lui Zoe, Rob, care locuiește în Melbourne, a fost de acord să-l ia pe Pip pentru câteva zile, dar câinele a fost rezervat cu cel puțin patru zboruri către Sydney, dar toate au fost anulate.
Până acum, povestea fusese reluată de mass-media locală și după un reportaj în Sydney Morning Herald, Virgin Australia a intervenit și a acceptat să-l ajute pe Pip să ajungă acasă.
Când Pip a ajuns în cele din urmă la aeroportul din Sydney pe 11 august, la cinci luni după ce o văzuseră ultima dată, Eilbecks erau acolo să o întâmpine, împreună cu o echipă de filmare și mai mulți reporteri locali.