„CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” se dorește a fi, cotidian, o întâlnire motivantă cu adevărate personalități ale țării. În cuprinsul acestei rubrici cu totul speciale veți face cunoștință cu oameni pentru care locul întâi al unui podium – fie el și metaforic – se transformă, de fiecare dată, într-o realitate palpabilă. Oameni pentru care un microscop devine o a doua natură, iar camera de luat vederi o prelungire, firească, a gândului și a sufletului.
„CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” nu este doar un laitmotiv jurnalistic, ci o întreagă lume adusă mai aproape și descifrată sub ochii cititorului, o ”scenă” unde ”actorii” își prezintă realizările extraordinare. În același timp, ei și sunt oamenii deciși să își îndeplinească visele și să își transforme propriile speranțe în certitudini, oamenii care impresionează, de altfel, și dincolo de granițele României.
„CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” nu este doar un laitmotiv jurnalistic, ci o întreagă lume adusă mai aproape și descifrată sub ochii cititorului, o ”scenă” unde ”actorii” își prezintă realizările extraordinare. În același timp, ei și sunt oamenii deciși să își îndeplinească visele și să își transforme propriile speranțe în certitudini, oamenii care impresionează, de altfel, și dincolo de granițele României.
Clifford Chance Badea, biroul local al firmei de avocatură globale Clifford Chance, a primit premiul Casa de Avocatură a Anului în România pentru inovație în servicii juridice, în cadrul Premiilor IFLR Europa 2020, anunțate la Londra.
Din cauza pandemiei de coronavirus, în acest an nu a fost organizată – potrivit tradiției – o ceremonie de înmânare a premiilor, câștigătorii fiind anunțați online pe data de 23 aprilie.
Premiul pentru Romania a revenit – și în acest an – firmei de avocatură Clifford Chance Badea. Trebuie menționat că firma Clifford Chance Badea a mai primit acest premiu – Casa de Avocatură a Anului – și în 2014, 2015, 2017 și 2018.
„În aceasta perioadă dificilă avem foarte puține certitudini. Știm, însă, că abilitatea de a inova și a te adapta vă face diferența în noua realitate economică. Chiar dacă nu este momentul să sărbătorim, aceasta recunoaștere internațională reprezintă o validare în plus pentru clienți și parteneri, arătând că suntem pregătiți să le oferim sprijinul de care au nevoie și să trecem împreună prin aceasta criză”, spune Daniel Badea, Managing Partner Clifford Chance Badea.
Daniel Badea are mai mult de 20 de ani de experiență pe piață, fiind implicat în tranzacții bancare, piețe de capital sau tranzacții de finanțare de proiecte și, pe de altă parte, în unele dintre cele mai complexe cazuri de gestionare a riscurilor strategice din România, consilierea instituțiilor financiare globale sau locale, investitori financiari sau întreprinderi corporative globale.
Daniel Bade este membru fondator al Romanian Education Trust, organizație non-profit concepută pentru a sprijini educația continuă a absolvenților români în școlile de top MBA din lume și este, de asemenea, membru al Consiliului de Administrație al Save the Children România, respectiv al Consiliului de Administrație al Aspen Institute România.
Per ansamblu, firma globală Clifford Chance a primit în acest an 12 premii IFLR pentru Europa, inclusiv cel de Casa de Avocatură la nivel International în 2020. Biroul de la București este pe deplin integrat în rețeaua globala și asista tranzacții de referință cu impact international.
”Clifford Chance Badea a fost implicat în toate emisiile de obligațiuni lansate de statul român pe piețele externe începând cu anii 1990, precum și în majoritatea tranzacțiilor mari de pe piața de capital din România, fie oferte publice, fie obligațiuni. Am contribuit la creșterea și consolidarea acestei piețe de finanțare de la bun început, atât prin consultanță directă, cât și printr-o contribuție activă la elaborarea și alinierea legislației române la standardele internaționale.
Printre altele, am fost implicați în elaborarea documentației documentelor din Programul de note pe termen mediu (în 2011), elaborarea primelor perspective, dar și a Legii obligațiunilor garantate. Suntem mândri să vedem că emisiile de obligațiuni devin o opțiune din ce în ce mai populară în România”
Daniel Badea, Managing Partenerul Clifford Chance Badea
Clifford Chance Badea, biroul local al firmei de avocatură globale Clifford Chance, a oferit consultanță juridică în cadrul a două emisiuni de obligațiuni lansate în luna ianuarie, cu o valoare combinată de aproape 4 miliarde EUR – primul număr de euro-obligațiuni suverane din 2020 pe piețele externe, în valoare de 3 miliarde EUR , precum și obligațiunile garantate cu randament ridicat emise de RCS & RDS și listate la bursa irlandeză (850 milioane EUR) – prima obligațiune cu randament ridicat a unui emitent român.
Impactul financiar al noului coronavirus (Covid-19) asupra societăților care se bazează pe furnizori sau clienți în zonele afectate a fost discutat la scara largă.
Deși anumite sectoare, inclusiv companiile aeriene, producătorii, comercianții și companiile de turism par să fie cele mai afectate, fară îndoială, și alte sectoare vor fi afectate dacă Coronavirusul nu poate fi izolat în intervalul de timp estimat inițial.
Multe companii vor fi suficient de robuste pentru a rezista la aceste implicații financiare, cel puțin pe termen scurt. Cu toate acestea, pentru alte companii care au deja probleme financiare sau ale căror activități depind în mod deosebit de teritoriile afectate, este posibil că lucrurile să nu fie atât de simple. În astfel de situații, nu numai societatea afectata, ci și administratorii, proprietarii, creditorii, furnizorii, clienții și alte contra-parti contractuale se vor confrunta cu aceste dificultăți rezultate de pe urma Coronavirusului.
Clifford Chance Badea
Societățile Societățile afectate de pandemie se pot confrunta cu o serie de consecinte financiare. Cel mai evident este impactul imediat asupra lichidităților în cazul oricărei încetiniri a activității.
Cu toate acestea, problemele de solvabilitate se pot agrava daca situația are că urmare blocarea liniilor de capital circulant, încălcarea angajamentelor financiare, apariția cazurilor de neexecutare a obligațiilor și/ sau declanșarea plaților în caz de încetare sau a altor obligații contingente pentru neexecutare.
Clifford Chance Badea
Opțiunile disponibile și condițiile pentru orice tip de sprijin vor depinde de gravitatea dificultăților întâmpinate de societate, de termenii acordurilor sale de finanțare și comerciale, de atitudinea parților interesate și de jurisdicția (jurisdicțiile) în care își desfășoară activitatea, precum și de o analiza atenta a faptelor necesara pentru stabilirea celui mai bun plan de acțiune.
Disponibilitatea polițelor de asigurare pentru pierderi financiare provocate de întreruperea activității poate avea o influenta semnificativa atât asupra disponibilității lichidității pe termen scurt, cât și asupra formei oricărei eventuale soluții.