Un angajat cu funcție de execuție din cadrul Centralei Ministerului Afacerilor Externe (MAE) a fost depistat pozitiv cu infecția COVID-19, anunță MAE, prin intermediul unui comunicat.
De asemenea, MAE anunță că un diplomat din cadrul Ambasadei României de la Viena a fost confirmat pozitiv.
Angajatul din Centrala MAE este singurul caz confirmat, în urma testării contacților direcți ai angajatului depistat pozitiv în cursul zilei de joi.
În ambele cazuri au fost luate toate măsurile care „se impun în relația cu autoritățile competente, precum și măsuri de protecție pentru restul colectivului”.
Autoritățile daneze au decis, vineri, să extindă restricțiile antiepidemice deja în vigoare în capitala Copenhaga la nivelul întregii țări și vor impune, totodată, restricții suplimentare, ca urmare a unei creșteri semnificative a numărului de infectări cu SARS-CoV-2.
Astfel, începând de sâmbătă, restaurantele, cafenelele si pub-urile se vor închide la nivel național la ora 22:00, a anuțat premierul Mette Frederiksen în cadrul unei conferințe de presă.
De asemenea, toți clienții acestor localuri vor fi obligați să poarte măști de protecție, pe care le vor putea scoate abia după ce se vor așeza la masă, informează Agerpres.
Premierul danez a mai anunțat că numărul maxim de persoane care pot să participe la diverse întruniri și adunări va fi redus la 50 de persoane.
Un virusolog german, care a făcut parte din echipa care a dezvoltat primul test de coronavirus la nivel mondial, susține că iarna din acest an va fi una grea, în contextul pandemiei de coronavirus.
Christian Drosten susține că „este foarte greu să facem prognoze globale” în ceea ce privește evoluția pandemiei de coronavirus, potrivit dw.com.
„Avem foarte multe situaţii diferite şi dificile în Europa. Iarna nu va fi uşoară. Anul viitor vom avea vaccinuri. Cred că va dura până la finalul anului viitor ca aceste vaccinuri să ajungă la anumite părţi din populaţie. De măşti nu scăpăm aşa repede. Şi după ce vom începe vaccinarea, cea mai mare parte a populaţiei va trebui să poarte mai departe măştile. În ţări ca Germania, cu un număr mic de cazuri de infectare, nu va exista o imunizare în masă. Probabil că aceasta nu va exista nici în celelalte ţări din Europa. Pentru alte regiuni este greu de spus. Există date conform cărora numărul noilor infectări ar fi în scădere. Dar nu ştim dacă putem generaliza. În oraşe, epidemia pare să slăbească în intensitate, dar este la fel de posibil să revină în forţă. Există ţări, şi în Europa, care ar trebui să ia, cred eu, în curând măsuri mai dure”, a explicat specialistul.
De asemenea, acesta precizează și faptul că în anul următor, purtarea măștilor va fi în continuare implementată.