Semnal de alarmă tras de un medic de la Spitalul Floreasca: ”Organismul tinerilor intră într-un cerc vicios în care virusul este doar un punct de plecare”

Semnal de alarmă tras de un medic de la Spitalul Floreasca: ”Organismul tinerilor intră într-un cerc vicios în care virusul este doar un punct de plecare”
Semnal de alarmă tras de un medic de la Spitalul Floreasca: ”Organismul tinerilor intră într-un cerc vicios în care virusul este doar un punct de plecare”

După ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie de coronavirus, specialiștii au continuat eforturile de a descifra ”virusul ucigaș”, încercând să stabilească nu numai simptomele specifice ale infecției cu noul coronavirus – diferite, de foarte multe ori, de la o persoană la alta -, dar și grupele de vârstă care sunt cele mai afectate. 

Inițial, medicii au transmis că persoanele în vârstă sunt cele care se află într-un pericol iminent, ținând cont, firește, și de comorbiditățile acestora. Organismul vârstnicilor are sistemul imunitar slăbit și face față, doar cu foarte mare greutate, atacului declanșat de noul coronavirus.

Odată cu trecerea timpului, au apărut din ce în ce mai multe semnale de alarmă, vârsta celor ”vizați” de noul coronavirus scăzând considerabil, iar forme grave ale acestei boli fiind înregistrate la persoane a căror vârstă este cuprinsă între 35 și 4o de ani.

”O furtună de molecule inflamatorii”

Radu Țincu este medic specialist ATI -Toxicologie de la Spitalul Floreasca, iar observațiile sale legate de vârsta pacienților afectați de noul coronavirus constituie un alt semnal de alarmă îngrijorător.

De ce apar forme severe ale infecției cu noul coronavirus la tineri? Medicul Țincu este de părere că în organismul celor infectați – chiar dacă vârsta este cuprinsă între 35 și 40 de ani, sau chiar mai redusă – are loc ceea ce s-ar putea numi ”o furtună de molecule inflamatorii”. Este un a adevărat asediu declanșat de ”ucigașul nevăzut”, iar rezultatele sunt dramatice.

Pe de altă parte, această perioadă a anului își pune, la rândul său, amprenta asupra numărului în creștere al persoanelor infectat cu COVID-19. Oamenii au plecat în concedii, tinerii nu și-au putut răoi plăcerea de a merge pe litoral sau la munte, regulile de distanțare socială nu au mai fost respectate. Începutul anului școlar, dar și reluarea serviciului, au dus – de asemenea – la creșterea pericolului de infectare cu noul coronavirus.

Suplimentar, avertizează medicul Radu Țincu, există foarte mulți tineri ”predispuși genetic” la forme grave ale bolii.

Medicul Radu Țincu: ”Nu se poate previziona care persoane vor dezvolta o formă fulminantă de COVID 19 şi care nu”

Explicația formelor severe ale infecției cu noul coronavirus – întâlnite la persoanele tinere – este reprezentată, așa cum specificam mai sus, de acea ”furtună de molecule inflamatorii” asupra căreia atrage atenția medicul Radu Țincu.

În esență, ”furtuna de citokine proinflamatorii” ține de ”genetica fiecăruia dintre noi”, spune medicul Radu Țincu, ceea ce duce la concluzia îngrijorătoare că nu se poate anticipa care persoane vor dezvolta o formă mai gravă a bolii și care nu.

„Din păcate, la tineri, formele severe sunt determinate de o furtună de molecule inflamatorii. Se pare că această furtună de citokine proinflamatorii este condiţionată de genetica ficăruia dintre noi, astfel încât nu se poate previziona care persoane vor dezvolta o formă fulminantă de COVID 19 şi care nu”, a precizat dr. Radu Ţincu, medic specialist ATI -Toxicologie de la Spitalul Floreasca, potrivit mediafax.ro.

Ceea ce este foarte clar, până în momentul de față – în urma analizelor efectuate în ultimele luni -, o reprezintă ”atacul concetat” dat de noul coronavirus asupra tuturor organelor. Fiecare organ al persoanei infectate este afectat de moleculele inflamatorii, iar organismul pacientului intră, spune medicul Radu Țincu, într-un cerc vicios în care noul coronavirus reprezintă, din nefericire, ”doar un punct de plecare”.

„Toate organele vor fi afectate de prezenţa acestor molecule inflamatorii, şi, de fapt, organismul intră într-un cerc vicios în care virusul este doar un punct de plecare, urmează descărcarea aceasta de molecule inflamatorii care vor duce organismul într-o degringoladă, toate funcţiile lui vor fi afectate”, mai spune medicul specialist ATI de la Spitalul Floreasca.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Liviu Dragnea face un anunț surprinzător. Candidatul pe care îl susține la scrutinul de duminică
Lidia Buble, înșelată cu cine se aștepta mai puțin: 'Era angajata noastră'
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
„Taxă pe țeavă” pentru cei care stau la bloc. Opaina: E o aberație colosală. Nu...
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături...
„Cel mai singuratic om din lume” trăiește la -70 grade, la 5 ore distanță de...
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut?...
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
Andreea Bănică, noi imagini HOT pe internet. Fanii au crezut că nu văd bine: solista...
Ce a găsit o echipă de muncitori în fața primăriei din Tulcea. Clădirea risca să...
Ghiță a murit pe loc, în mașina ruptă în două, în Maramureș. A fost găsit...
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Se transferă minim 2.300 de lei pe cardurile românilor. Decizie la Guvern. Plăți finale pe...
Medicament retras de urgență din farmacii. Poate provoca efecte secundare grave
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste...
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a...
Adriana Bahmuțeanu, despre relația cu fostul soț din ultima perioadă. Ce i-au spus copiii ei...
A îngropat Dana Roba securea războiului cu părinții lui Daniel Balaciu? Cum a decurs întâlnirea...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Oamenii de știință au dezvăluit coroana unei găuri negre pentru prima dată