Cum arată prima școala construită de la zero în Capitală, în ultimii 30 de ani. Unitatea, gata să-i primească pe elevi! – FOTO

Cum arată prima școala construită de la zero în Capitală, în ultimii 30 de ani. Unitatea, gata să-i primească pe elevi! - FOTO
Cum arată prima școala construită de la zero în Capitală, în ultimii 30 de ani. Unitatea, gata să-i primească pe elevi! - FOTO
Publicat: 24/09/2020, 11:02

În continuarea campaniei „NICIUN COPIL AL SECTORULUI 4 NU MERGE LA ȘCOALĂ SAU LA GRĂDINIȚĂ ÎN CLĂDIRI CU RISC SEISMIC 1”, Primăria Sectorului 4 a dat în folosință astăzi prima școală construită de la zero în Capitală, în ultimii 30 de ani.

Pentru realizarea acestui obiectiv de investiții, aflat în incinta Liceului de Metrologie „Traian Vuia”, Primăria Sectorului 4 a utilizat tehnologie și soluții constructive folosite cu succes în alte țări europene, cu experiență în domeniu.

Astfel, construcția celor două corpuri de clădire modulară, pe structură metalică, s-a întins pe numai 90 de zile, de la stadiul de teren viran și până la darea în folosință a respectivelor spații educaționale.

O noua școală pentru 1576 de elevi din Sectorul 4

Acestea vor fi folosite, imediat după pauza prilejuită de organizarea alegerilor locale, de către elevii a două importante licee din București – Liceul Tehnologic Mircea Vulcănescu și Liceul Tehnologic de Metrologie Traian Vuia.

Clădirile acestora, construite în urmă cu zeci de ani, se află acum în grad de risc seismic 1 și vor fi consolidate și modernizate de îndată ce vor fi eliberate.  În total, de spațiile educațioanale nou construite și dotate conform ultimelor standarde, vor beneficia 1576 de elevi ai celor două unități de învățământ.

Amenajarea celor două costrucții modulare a costat aproape 7,9 milioane de lei cu TVA, fonduri suportate din bugetul local al Sectorului 4. Acestea au câte 1380 mp fiecare (în total, 2750 mp), și sunt dotate cu tot ceea ce este necesar pentru desfășurarea optimă a activităților educative. În interiorul acestora au fost amenajate 34 săli de clasă, spații administrative, grupuri sanitare, cancelarie, cabinet medical, camera de pază și spații de depozitare.

La finalul lucrărilor ce se vor desfășura în cazul clădirilor vechi, școlile sus-menționate vor reveni în aceste locații, iar construcțiile modulare vor fi parte a unui hub tehnologic educațional.

În cuprinsul acestui proiect, clădirile respective vor găzdui elevii tuturor unităților de învățământ cu profil tehnologic din Sectorul 4. Aceștia nu doar că vor putea interacționa și învăța împreună, ci vor avea parte și de activități de practică pe fiecare domeniu, grație colaborării pe care Primăria Sectorului 4 a inițiat-o cu mai multe societăți comerciale interesate să pregătească tinerii pentru meseriile cu deficit de personal calificat în vederea angajării ulterioare, meserii pe cale de dispariție, imediat după terminarea liceului.

Nu doar la Liceul  Tehnologic de Metrologie „Traian Vuia” au avut loc astfel de investiții în infrastructura școlară.

O construcție modulară precum cele de la Liceul Tehnologic de Metrologie „Traian Vuia” a fost amenajată și în incinta Școlii Gimnaziale „Ienăchiță Văcărescu” și va găzdui elevii înscriși în ciclul primar și gimnazial la Colegiul Național Mihai Eminescu, unitate în clădirea căreia sunt de asemenea programate lucrări de consolidare și de modernizare.

„Sectorul 4 are soluții pentru infrastructura educațională. Am arătat ca se poate să construim de la zero în nici trei luni, spațiile necesare pentru 1500 de copii. Aceștia, indiferent că se găsesc în centrul sau la marginea sectorului, trebuie să beneficieze de aceleași condiții. Noile clădiri nu sunt doar foarte frumoase, ci, poate cel mai important, oferă elevilor condiții de maximă siguranță.  Totodată, aici vom reuni toate liceele cu profil tehnologic, astfel încât copiii sa poată fi pregătiți pentru meseriile cerute în acest moment de piața muncii. Îmi doresc ca astfel, la terminarea liceului, elevii să rămână acasă și să aibă un loc de muncă bine plătit”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat aflat pe moarte își petrece ultimele săptămâni de viață creându-și propria versiune AI,...
TOP 20 sexy vedete care au arătat tot! S-au încurcat în…pantalonașii buclucași!
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce...
Un copil pierdut acum 28 de ani într-o gară chineză și adoptat în Olanda începe...
Vali a murit înecat la Costineşti! Ce le-a zis prietenilor înainte: 'Dacă păţesc ceva...
Emily Burghelea, nevoită să stea o perioadă cu o TIJĂ în cap, după accidentul de...
Valentin a murit la 20 de ani, îndemnat de aburii alcoolului să intre în apă....
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
ISU Tulcea emite RoAlert: Pot cădea obiecte din spaţiul aerian. România nu e vizată de...
Forme CIUDATE, observate în atmosfera superioară a Pământului
S-a dat lege OBLIGATORIE pentru toată România. Se aplică din luna OCTOMBRIE 2024
Baba Neagră, desertul din Basarabia ce ar putea intra în patrimoniul UNESCO
Cine ar fi, de fapt, iubita lui Babasha. Artistul nu se mai ascunde: „Fără cuvinte”
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul....
Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
Proiectil de calibrul 105 mm, depistat într-o localitate din Timiș
×