Un preot condamnă noile interdicţii: ”Guvernanții de astăzi limitează libertatea religioasă”

Un preot condamnă noile interdicţii: ”Guvernanții de astăzi limitează libertatea religioasă”
Preotul Ionuț Ghibanu, Vicar eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei, condamnă vehement noile interdicţii
Publicat: 08/10/2020, 13:25

Preotul Ionuț Ghibanu, Vicar eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei, condamnă vehement noile interdicţii, spunând că sunt o atentare la libertatea religioasă. De asemenea, susține că organizarea sărbătorii Sf. Ier. Nifon de la Târgoviște de la 11 august a fost una ”exemplară”. Totodata,spune că ”responsabili consideră că manifestarea libertății religioase constituie o problemă”, iar ”la petrecerile și întrunirile lor, unde mai mereu nu au respectat nicio măsură sanitară”. În final, preotul Ionuț Ghibanu invocă spusele procurorului general al SUA, domnul William Barr, care ”a afirmat că unii vor dori să se folosească de acest pretext legat de lupta contra pandemiei pentru limitarea libertății religioase”.

Preotul Ionuț Ghibanu condamnă vehement noile interdicţii, spunând că sunt o atentare la libertatea religioasă, damboviteanul.com.

Preotul Ionuț Ghibanu: ”Guvernanții de astăzi limitează libertatea religioasă”

”Ceea ce guvernanții de astăzi de la noi fac este tocmai să limiteze unul dintre drepturile fundamentale ale oricărei societăți civilizate și democratice și anume libertatea religioasă.

Ne-am văzut cu toți credincioșii, în primăvară, în situația de a ni se limita abuziv, inutil și anormal drepturile religioase, sub pretextul total fals al luptei cu noua pandemie. În același timp, accesul în supermarketuri nu a fost sub nicio formă îngrădit, ba mai mult, acolo nu a existat niciodată vreun focar de infecție. De ce ar exista în biserici sau la manifestări religioase unde în mod cert merg mai puțini oameni?

Să nu uităm organizarea exemplară de către Biserică a sărbătorilor religioase și a slujbelor cu respectarea strictă și total riguroasă a normelor sanitare! Vă mai amintiți de sărbătoarea Sf. Ier. Nifon de la Târgoviște de la 11 august anul acesta? Țineți minte ce bine a fost organizată?

O adevărată lecție dată autorităților, iar spre rușinea unora, de frică să nu se întâmple cumva ceva, nu au venit! Și în țară, la toate manifestările religioase, nu a fost nicio problemă, dar autoritățile văd probleme acolo unde nu sunt.

Iată că, din păcate, acești responsabili consideră că manifestarea libertății religioase constituie o problemă pentru lupta cu noul coronavirus, deși la petrecerile și întrunirile lor, unde mai mereu nu au respectat nicio măsură sanitară de ei înșiși impusă, ne-au arătat un dispreț teribil față de orice norme!

Tot astfel de voci spun că vom avea manifestări de pandemie asimptomatică tocmai între sărbătoarea Sf. Cuv. Parascheva și cea a Sf. Cuv. Dumitru din Basarabi și apoi între Crăciun și Sf. Ion, adică își pregătesc terenul să ne interzică sau să limiteze libertatea de manifestare religioasă”.

 invocă spusele procurorului general al SUA, domnul William Barr, care ”a afirmat că unii vor dori să se folosească de acest pretext legat de lupta contra pandemiei pentru limitarea libertății religioase”.

Preotul Ionuț Ghibanu; ”Se adeveresc cuvintele procurorului general al SUA, domnul William Barr, care a afirmat că unii vor dori să se folosească de acest pretext legat de lupta contra pandemiei pentru limitarea libertății religioase”

”Vă dați seama, se adeveresc cuvintele procurorului general al SUA, domnul William Barr, care a afirmat că unii vor dori să se folosească de acest pretext legat de lupta contra pandemiei pentru limitarea libertății religioase. Asta vedem! Pandemia a devenit pretext pentru prigonirea credincioșilor.

Dar, eu stau și mă întreb, oare aceștia nu își dau seama că vor răspunde pentru aceste decizii? Domnilor, cât vă mai bateți joc de noi credincioșii? Câtă răbdare credeți că putem să mai avem? Chiar nu vă e frică de poporul acesta credincios?

Am văzut reacția Patriarhiei Române, însă trebuie să avem reacții și din partea celorlalte culte religioase din România!

Chiar permitem această încălcare flagrantă a libertății religioase?”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Aviația rusă anunță că desfășoară pentru prima dată în conflictul cu Ucraina avionul stealth de...
Criminalul din Brăila nu se mai poate STĂPÂNI! Anchetatorii sunt șocați de comportamentul lui. Ce...
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea...
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
O fetiță de 3 ani a sunat la 112 și a spus că tatăl ei...
Cine este șoferul care a ucis un copil de 9 ani pe Șos. Gării Cățelu....
Actrița CELEBRĂ care a murit SUBIT la 32 de ani. Abia acum ies la iveală...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul din Pantelimon, în care un băiat de 9 ani a...
UPDATE Doi frați, loviți în plin de o mașină în Pantelimon. Băiatul de 9 ani...
„Ne-am bătut până la ultimul braț”. David Popovici, prima reacție după câștigarea medaliei de aur...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
Noi imagini cu Dacia Bigster. Noul SUV de la Dacia va decima concurența - GALERIE...
David Popovici e campion olimpic la 200 metri liber şi aduce prima medalie pentru România...
MOTIVUL SECRET pentru care METEOROLOGII nu fac PREDICȚII precise
Se interzic mașini în România. Apare o nouă taxă auto în orașe. Amendă 500 lei/zi,...
Românii, mai săraci din toamnă. Vestea care le pune capac
Mireasa sezon 10, 29 iulie 2024. Cine sunt concurentele din noul sezon al show-ului matrimonial
UPDATE Doi frați, loviți în plin de o mașină în Pantelimon. Băiatul de 9 ani...
Jador, declarații neașteptate despre relația cu Oana Ciocan: „Am încercat să fac copii cu Oana....
Scandal la deschiderea Jocurilor Olimpice 2024! Mesajul transmis de organizatori după ce scena asemănătoare „Cinei...
BANCUL ZILEI. - Bulă, de ce n-o săruţi pe tanti Mioara?
Iată domeniile în care sunt estimate creșteri de prețuri!