Parlamentarii au votat, mați, în ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, nou președinte al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), după demisia lui Sorin Grindeanu.
Stoica Vlad Ștefan a primit majoritatea voturilor valabil exprimate, prin vot secret cu bile.
Numărul total al senatorilor și deputaților -464, dintre care prezenți – 322, numărul total de voturi exprimate: 322. Numprul de voturi anulate: 3; numărul total de voturi valabil exprimate: 319.
După verificarea și numărarea voturilor:
Ca urmare, Birourile Permanente au constatat că a fost întrunită majoritatea de voturi necesară pentru numirea lui Stoica Vlad Ștefan în funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, pentru perioada rămasă a mandatului de șase ani, început în data de 11 mai 2017.
Sorin Grindeanu a demisionat de la ANCOM, membrii conducerilor celor două camere ale Legislativului luând act de demersul său pe 5 octombrie. Fostul premier a anunțat de când a fost ales prim-vicepreședinte al PSD, la congresul din august că va renunța la șefia ANCOM și revine în politică, în PSD, care l-a exclus după ce refuzase să demisioneze din funcția de premier.
Potrivit CV-ului inclus în raportul comun al Comisiilor reunite pentru comunicații și tehnologia informațiilor din Senat și Camera Deputaților, care stabilea că cei patru candidați îndeplinesc condițiile prevăzulte de lege, Vlad Ștefan Stoica, în vârstă de 45 de ani, este de profesie avocat.
Din 2016 este titular al unui cabinet de avocat, iar anterior, între februarie 2013 – noiembrie 2015, a fost șeful Cancelariei Primului Ministru, în mandatul lui Victor Ponta.
Pilot de raliu și avocat , Vlad Ștefan Stoica, un apropiat al premierului Victor Ponta, a fost numit pe 11 februarie 2013 șef al Cancelariei Primului-Ministru. Din această funcție, el avea acces la toate documentele adresate prim-ministrului, gestionează informațiile clasificate ajunse la Palatul Victoria, propune politici publice și ținea legătura cu ambasadele. La acea vreme, era considerat omul din umbră căruia lideri ai PSD îi atribuiau puteri mult peste funcția pe care o deținea.
A mai profesat ca avocat și în perioada noiembrie 2009 – mai 2012. Înainte, pentru câteva luni din 2009, martie -septembrie, a fost consilier în cadrul Departamentului pentru Relația cu Parlamentul din Guvernul României.
Între 2007 și 2009, a fost consilier la Direcția de Audit Public intern, la Cancelaria Primului Ministru, și, între 2004 și 2007, consilier în Direcția General Juridică din cadrul aceleeași structuri.
Este licențiat în Drept (1997 – 2001), are un master în Management politic (2002 – 2003) și două diplome de perfecționare – Eficiența și eficacitatea auditului intern în instituțiile publice și Gestionarea informațiilor clasificate.