Oamenii vor paria oamenii peste 300 de milioane de euro, pe rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA din acest an, suma fiind un record pentru casele de pariuri. Recordul precedent a fost atins la alegerile prezidențiale din 2016, atunci când suma totală pariată a fost de 220 milioane de euro.
Șansele lui Donald Trump de a fi reales în funcția de președinte al SUA au crescut, conform cotelor Betfair Exchange, citate de Mediafax, după discursul său din a doua și ultima dezbatere în fața lui Joe Biden.
Trump avea o cotă de 3.10 (32% șanse) să câștige alegerile din 2020 înaintea dezbaterii, iar acum are o cotă de 2.90 (34% șanse). Biden a căzut de la o cotă de 1.47 (68% șanse) la 1.53 (66% șanse).
Totuși, trei sondaje realizate de CNN, Data Progress şi US Politics îl arată pe democratul Joe Biden victorios în ultima dezbatere dinaintea alegerilor prezidenţiale, programate pentru 3 noiembrie, relatează BBC.
2.2 milioane de euro au fost pariați pe Biden și Trump în timpul dezbaterii, ducând suma totală pariată în ultimele 24 de ore la peste 10 milioane de euro.
Piața este pe cale să atingă 330 milioane de euro pariați, devenind astfel cea mai mare din toate timpurile, depășind recordul de 220 milioane de euro de la alegerile din 2016.
„Ambii candidați vor considera că au câștigat dezbaterea, însă cotele spun că banii au fost pariați în favoarea lui Donald Trump pe Betfair Exchange. Cota lui de a fi reales s-a schimbat de la 3.10 (32% șanse) la 2.90 (34% șanse) în timp ce cota lui Biden a ajuns la 1.53 (66% șanse)… Peste 10 milioane € au fost pariați pe cine va câștiga alegerile în ultimele 24 de ore, inclusiv 2.2 milioane euro în timpul dezbaterii, ceea ce înseamnă că recordul de 220 milioane euro pariați în 2016 va fi depășit, piața putând să ajungă la 330 milioane de euro”, a declarat purtărtorul de cuvânt al Betfair, Sam Rosbottom.
Donald Trump continuă politica de conservatorism pe ultima sută de metri înainte de alegerile prezidențiale din această toamnă: SUA au semnat o declarație anti-avort alături de mari guverne autoritare.
Mișcarea făcută, cu scurt timp înainte de alegerile prezidențiale, face parte din campania lui Trump de a reorienta politica externă a Statelor Unite ale Americii către o direcție socială mai conservatoare.
SUA au semnat vineri, 23 octombrie, o declarație anti-avort alături de un grup de aproximativ 30 de guverne în mare parte iliberale sau autoritare.
„Declarația consensuală de la Geneva” solicită statelor să promoveze drepturile și sănătatea femeilor – dar fără acces la avort – și face parte dintr-o campanie a administrației lui Trump, condusă de secretarul de stat, Mike Pompeo, pentru reorientarea politicii externe a SUA către o direcție socială mai conservatoare, chiar în detrimentul îndepărtării tradiționalilor aliați occidentali, transmite The Guardian.