Piața de Crăciun din Nürnberg, renumită la nivel global, a fost anulată pentru prima dată după cel de-al Doilea Război Mondial

Piața de Crăciun din Nürnberg, renumită la nivel global, a fost anulată pentru prima dată după cel de-al Doilea Război Mondial
Piața de Crăciun din Nürnberg, renumită la nivel global, a fost anulată pentru prima dată după cel de-al Doilea Război Mondial
Publicat: 31/10/2020, 11:08

Una dintre cele mai vechi și mai renumite piețe de Crăciun din Germania a fost victima pandemiei de coronavirus în curs de desfășurare.

Travel and Leisure raportează că, pentru prima dată după cel de-al Doilea Război Mondial, cel mai mare oraș din Franconia va fi foarte diferit.

Una dintre cele mai vechi piețe de Crăciun din Germania a fost anulată pentru prima dată după cel de-al Doilea Război Mondial

Piața de Crăciun din Nürnberg (Nurnbergul Christkindlesmarkt), una dintre cele mai vechi piețe de Crăciun din Germania –  datează din 1628 – atrage anual două milioane de vizitatori în oraș, se arată în raport.

Raportul descrie un sentiment de „veselie confortabilă” care predomină – oamenii răsfoiesc zecile de vânzători care ocupă tarabele, oferind obiecte de artizanat și cadouri unice; iar vizitatorii, precum și localnicii, savurează „mirosul de cârnați la grătar, migdale prăjite dulci și vin fiert care străbate orașul”, se menționează în raport. Pentru vizitatori și localnici, Christkindlesmarkt este un „semn distinctiv inconfundabil al sezonului”.

Călătorii raportează că lucrurile vor fi foarte diferite la Nürnberg în decembrie. Din cauza creșterii ratelor de infecție cu COVID-19, primarul din Nürnberg, Marcus König, a confirmat că Christkindlesmarkt este anulat pentru 2020.

Christkindlesmarkt a fost pus în așteptare în mijlocul celui de-al Doilea Război Mondial, până în 1948, se spune în raportul Travel and Leisure. Într-un oraș care a rămas în cea mai mare parte distrus, renașterea lui a oferit speranță și un motiv de sărbătoare, marcând începutul unui nou capitol pentru Nürnberg.

Alte măsuri de blocare la nivel național până în noiembrie ca răspuns la creșterea ratelor de coronavirus înseamnă că majoritatea celor 3.000 de piețe de Crăciun din Germania se confruntă cu anulare, o dublă lovitură pentru economiile locale și moralul național.

Aproximativ 160 de milioane de vizite pe astfel de piețe generează venituri anuale de aproape 3 miliarde de euro, dar nu este vorba doar de bani într-o țară legată de tradițiile sale de vin fiert și cârnați la grătar.

De obicei, piețele de Crăciun pornesc la mijlocul lunii noiembrie și funcționează până în decembrie. Și există încă speranța că divertismentul în aer liber, poate cu scanarea temperaturii la intrări, distanța mai mare între cabine și utilizarea dezinfectantului pentru mâini, le-ar putea permite să continue în decembrie, în unele cazuri limitate. Deciziile cu privire la faptul dacă piețele vor merge mai departe aparțin în cele din urmă municipalităților, deși sunt puternic determinate de restricțiile introduse de statele federale germane.

Există deja multe vești proaste. Berlinul a anulat piața de la Gendarmenmarkt, un cadru iconic în inima orașului, nu departe de ministerele guvernamentale, în timp ce evenimentul administrat privat de la Köln a fost abandonat. Piețele planificate din Erfurt, Rostock și renumitul Christkindlesmarkt din Nürnberg au fost anulate.

Fără turiști

În 2019, aproape jumătate din cele 55.250 de nopți din decembrie au fost ”invadate” de turiști străini, iar industria turismului reprezintă 140 de milioane de euro pe an, o treime din PIB-ul total al orașului. O treime din acești euro pentru turiști vin în timpul sezonului  din decembrie, potrivit Robert Nehr, care conduce presa și comunicațiile pentru Serviciul Rothenburg Tourismus.

Anul acesta, Nehr estimează o pierdere de 60 până la 65% din venit.

Sorry, there are no polls available at the moment.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Prima reacție a Kremlinului, după ce Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a...
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile!...
Prima declarație a lui Cosmin Georgescu, după ce tatăl său a câștigat alegerile în România....
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Cine este soția lui Călin Georgescu. Cristela este educator holistic și promovează anti-feminismul: ”Nu fiți...
Victor Ponta dă vina pe Nicolae Ciucă, „un idiot util”, pentru rezultatele alegerilor. „A fost...
Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Elena Lasconi! Dezvăluirea făcută de Dan Diaconescu
Categoria de pensionari care primesc și 50% din pensia totală, începând cu 1 ianuarie 2025
Fenomenul Călin Georgescu pe TikTok, ignorat de SRI. Cifrele uriaşe ale candidatului viral pe reţea
VIDEO Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Vladimir Putin! Nimeni nu și-a dat seama de...
Protest în fața universității împotriva lui Călin Georgescu! Peste 400 de tineri au strigat „Nu...
Cum a reușit 'meteoritul' Călin Georgescu să fie numărul 1! Explicația unui specialist în social...
Cum arată noile DUSTERE ale Poliției? Au fost văzute pe platformă, în trafic - FOTO
FT: Independenţa militară de SUA, o discuţie din ce în ce mai aprinsă în cadrul...
Descoperire INCREDIBILĂ despre INIMA umană! Ce au găsit medicii?
Dispar bancomatele. Schimbare totală pe piața bancară. Cum vei mai retrage bani
Amestecul Rusiei în alegerile din România. Poziţia lui Georgescu față de Ucraina dă de bănuit
Cine este Cosmin Georgescu, fiul lui Călin Georgescu. Tânărul a fost coleg de cameră și...
VIDEO Călin Georgescu, prima reacție după exit poll-urile de la închiderea urnelor: „Poporul român a...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
EXCLUSIV! Ce s-a întâmplat la ultimul concert susținut de Gabriel Cotabiță?! Mihai Trăistariu: "Avea corpul...
BANCUL ZILEI. Ajunge BUBULINA acasă și își găsește bărbățelul prin bucătărie: - Vai, ce surpriză!
Cum și-a apărut Angela Merkel moștenirea politică?