Numărul cazurilor de infecții cu Covid-19 la nivel global a depășit, duminică, 50 milioane de cazuri. Al doilea val al pandemiei produs în ultimele 30 de zile reprezintă un sfert din total.
Octombrie a fost cea mai neagră lună a pandemiei de Covid, în timp ce SUA au devenit prima țară care a raportat peste 100.000 de cazuri pe zi, transmite Reuters, citat de adevărul.ro.
Creșterea puternică a numărului de cazuri de Covid din Europa a contribuit la totalul mondial.
Media ultimelor șapte zile arată că numărul infecțiilor zilnice cu coronavirus crește cu peste 540.000, iar mai mult de 1,25 milioane de oameni au murit de Covid, de când boala a apărut în China, la finele anului trecut.
Europa are 12 milioane de cazuri și este cea mai afectată regiune, depășind chiar și America Latină.
Totodată, în Europa, au avut loc 24% din decesele provocate de Covid-19. Europa înregistrează 1 milion de infecții noi de coronavirus la fiecare 3 zile, potrivit Reuters (51% din total).
Media din ultimele șapte zile nu este favorabilă Franței, care înregistrează 54.440 cazuri pe zi, un nivel mai ridicat chiar și decât India, care are o populație mult mai numeroasă!
Al doilea val al pandemiei pune presiune pe toate sistemele medicale din Europa și a determinat numeroase țări să le impună cetățeniloro să stea în casă, pentru a evita răspândirea virusului.
Autoritățile române au emis noi reguli în contextul pandemiei de coronavirus pentru limitarea răspândiri virusului SARS-CoV-2. Printre acestea, care vor intrea în vigoare pe 9 noiembrie, deci la miezul nopții, se numără și interzicerea deplasărilor în intervalul 23:00 – 5:00.
Cetățenii care ies din case în intervalul menționat mai sus, începând de pe 9 noiembrie, trebuie să prezinte o declarație pe propria răspundere pentru a justifica deplasările, fiind de fapt excepții de la regulă.