Prima pagină » Știri » Intervenție dificilă în Gara Brașov. S-au descoperit peste 30 de proiectile și fragmente dintr-o bombă de aviație

Intervenție dificilă în Gara Brașov. S-au descoperit peste 30 de proiectile și fragmente dintr-o bombă de aviație

Intervenție dificilă în Gara Brașov. S-au descoperit peste 30 de proiectile și fragmente dintr-o bombă de aviație

Zeci de proiectile explozive şi trei bombe de aviaţie de 50 de kilograme au fost găsite în Gara din Braşov, joi, de muncitorii care lucrau la o linie.

Potrivit ISU Braşov, echipa pirotehnică a găsit, joi, în Gara Braşov, 33 de proiectile explozive calibru 75 de milimetri şi trei elemente componente ale unei bombe de aviaţie de 50 kg.

„Am fost anunţaţi de prezenta acestor elemente de muniţie de echipa de muncitori ce desfăşura lucrări în zona liniei 6. În acea zonă nu se aflau trenuri, fiind o zonă unde se execută lucrări”, au transmis reprezentanţii ISU Braşov.

Elementele de muniţie au fost ridicate în siguranţă.

Cel mai probabil acestea provin dintr-unul dintre războaiele mondiale.

Rusia a publicat un documentar despre Bomba Țarului! Secretul celei mai mari bombe atomice din istorie, dezvăluit după 60 de ani

Filmul complet al testului cu Bomba Țarului a fost făcut public, deși în spațiul media mai apăruseră, în trecut, fotografii și secvențe cu explozia nucleară.

Kremlinul a publicat un documentar, ținut „la naftalină” până acum, despre lansarea celei mai mari bombe atomice din istorie, scrie Mediafax.

Documentarul prezintă o perspectivă complet nouă asupra evenimentului care s-a produs la Novaia Zemlia în data de 30 octombrie 1961. Filmul a fost lansat și postat pe 20 august pe canalul YouTube al Rosatom State Corporation Atomic Energy Corporation, cu ocazia celebrării a 75 de ani de industrie nucleară.

Apocalipsa nucleară, filmată de ruși

Filmul de propagandă rusească arată toate procedurile de pregătire. Primul pas a fost transportul bombei uriaşe pe calea ferată către baza aeriană Olenya, lângă Olenegorsk, în Peninsula Kola. Decolarea şi zborul aeronavei Tu-95 peste Marea Barents spre locul de detonare de lângă strâmtoarea Matochkin din Novaia Zemlia. În cele din urmă, eliberarea bombei ataşată de o paraşută pentru a încetini căderea, astfel încât avionul să poată ajunge la o distanţă mai sigură de explozie. Videoclipurile din mai multe direcţii şi distanţe arată apocalipsa care urmează după detonare şi norului ciupercă format după deflagrația de proporții biblice.

Bomba, numită oficial RDS-220 şi mai târziu poreclită Bomba ţarului, a fost cea mai mare armă nucleară construită vreodată.

Autor
Alisa Ioana a urmat cursurile în cadrul Facultății de Jurnalism si științele comunicării, secția de comunicare și relații publice. A intrat în presă încă din perioada studenției (anul ... vezi toate articolele