Un alt spital din România nu are autorizație de securitate la incendiu: „Ar fi nevoie de ample modificări”

Un alt spital din România nu are autorizație de securitate la incendiu: „Ar fi nevoie de ample modificări”
Un alt spital din România nu are autorizație de securitate la incendiu: „Ar fi nevoie de ample modificări” foto:SpitalulGiurgiu.ro
Publicat: 15/11/2020, 19:12
Actualizat: 06/04/2021, 15:23

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu a transmis, în urma incendiului care a ucis 10 pacienți COVID-19 internați la ATI în Piatra Neamț, că unitatea spitalicească din Giurgiu nu are autorizaţie pentru securitate la incendiu ”cu toate demersurile făcute”

Potrivit unui comunicat de presă clădirea a fost proiectată și construită la începutul anilor 1990, fiind modificată ulterior. Totuși, modul în care a fost proiectat imobilul ”nu permite respectarea tuturor circuitelor funcţionale pentru obţinerea autorizaţiei, fiind necesare ample modificări care ţin de modul în care este structurată incinta spitalului”, a informat conducerea spitalului, printr-un comunicat.

15 paturi ATI

Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu nu face parte din reţeaua unităţilor medicale destinate tratamentului persoanelor depistate pozitiv cu COVID-19.

În ATI, unitatea noastră medicală are 15 paturi, în prezent aici sunt internaţi 3 pacienţi, unul dintre aceştia fiind ventilat mecanic.

Pacienții cu coronavirus internați la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu sunt trataţi în Secţia de Boli Infecţioase, aici se află în prezent 20 de pacienţi, aceasta fiind şi capacitatea maximă a secţiei.

De asemenea, în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) mai sunt 15 persoane depistate pozitiv cu COVID-19, care aşteptă transferul către alte unităţi medicale din ţară.

În secţia ATI a Spitalului orăşenesc din Bolintin Vale, în medie, în ultimele zece zile şase persoane au avut nevoie de tratament medical de urgenţă.

În prezent, nu există pacienţi intubaţi. În cadrul Secției de Anestezie și Terapie Intensivă a spitalului orăşenesc din Bolintin Vale pacienţii sunt ventilaţi cu tehnici neinvazive alternativ cu conectare la mască rezervor cu fluxuri mari. După reabilitare, trec pe secţie şi intră alţii din secţie pentru desturării sub 85%, pentru monitorizare cardio, reechilibrare ionică, metabolică sau hematologică transfuzional, după caz.

Spitalul Județean de Urgență Giurgiu nu are autorizație de securitate la incendiu

În ceea ce priveşte autorizaţia pentru securitate la incendiu, din nefericire, cu toate demersurile făcute de către noi, Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu nu are autorizaţie de securitate la incendiu.

Proiectată şi construită la începutul anilor 1990, clădirea principală în care îşi desfăşoară activitatea Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu a fost avut destinaţia iniţială de bloc materno – infantil, aceasta fiind modificată ulterior.

Modul în care a fost proiectată clădirea nu permite respectarea tuturor circuitelor funcţionale pentru obţinerea autorizaţiei, fiind necesare ample modificări care ţin de modul în care este structurata incinta spitalului.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu şi cadrele medicale asigură toţi pacienţii că sunt depuse toate eforturile pentru desfăşurarea actului medical în deplină siguranţă şi în cele mai bune condiţii..

Autorizație veche de 30 de ani

Incendiul care a izbucnit la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț – și care a dus la pierderea a 10 vieți omenești, alte 7 persoane fiind rănite – ridică numeroase semne de întrebare, nu numai în ceea ce privește cauzele tragediei, ci și atunci când se discută despre siguranța pacienților aflați în spitalele din România.

Specialiștii vorbesc acum despre o suprasolicitare a echipamentelor, în condiții de pandemie, însă realitatea este că România ”suferă” la acest capitol și – după tragedia de la ”Colectiv” – ne confruntăm, acum, cu un alt moment de coșmar.

”Toate clădirile din cadrul instituțiilor publice care acum fac obiectul autorizației care au fost construite înainte de anii 90 si a fost respectata legislația în vigoare de la acel moment. La spitalul județean, ca urmare a modificărilor făcute de la etajul 5 si 4, a fost făcută solicitarea prin certificatul de urbanism obținerea autorizației de securitate la incendiu de la ISU.

După terminarea lucrărilor efectuate la aceste etaje au fost obținute autorizatiile de securitate la incendiu de la ISU în anii 2015, respectiv 2016. Sunt în curs modernizări la secția de pediatrie unde exista documentație depusă. Spitalul nu avea nevoie sa fie obținută autorizatie de securitate la incendiu deoarece nu a suferit modificări fata de structura cu care a fost făcută la momentul respectiv”, a declarat Irina Popa, purtător de cuvânt ISU Piatra Neamț, ÎN EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL.RO.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
Imperiul lui Ion Țiriac a fost împărțit. Magnatul a luat decizia în privința averii
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Poliţia Română a dublat numărul de locuri scoase la concurs. 13.000 de posturi sunt neocupate
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
Un infractor a reușit să se dea drept polițist timp de un an și jumătate....
Știrea momentului în România! Ion Iliescu la 94 de ani a...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Fondatorul Telegram, Pavel Durov, a fost arestat în Franţa. La 39 de ani, „Mark Zuckerberg...
ASTRONOMII au obținut primele imagini cu STEAUA NORDULUI! Cum arată POLARIS?
Se schimbă regulile ITP. Vehiculele trebuie inspectate în fiecare an
Bicarbonatul de sodiu înlătură mirosurile neplăcute din șifonier
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Câți prieteni are Anamaria Prodan. Ce spune despre oamenii care au dezamăgit-o. “Cel care e...
Misterul scufundării superiahtului miliardarilor, investigat de anchetatori. Ce ipoteze se iau în calcul
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
Directorul general al Telegram, arestat în Franța