Unul dintre salvatorii care au intervenit în salonul morții fusese desemnat cel mai puternic pompier din România! (EXCLUSIV)

Unul dintre salvatorii care au intervenit în salonul morții fusese desemnat cel mai puternic pompier din România! (EXCLUSIV)
Andrei Bălușescu a reușit să câștide titlul pentru cel mai puternic pompier român/Sursa/IGSU
Publicat: 17/11/2020, 18:25
Actualizat: 17/11/2020, 18:30

Unul dintre pompierii care au sărit în foc pentru a-i salva pe pacienții intubați în secția ATI a Spitalului Județean Neamț, care a fost cuprinsă de flăcări, sâmbătă seară, este unul dintre câștigătorii unui concurs organizat pentru desemnarea celui mai puternic pompier din România. De altfel și colegii acestuia s-au remarcat, de-a lungul timpului, după ce au intervenit pentru salvarea semenilor lor, aflați în situații limită, chiar și atunci când se aflau în timpul liber și nu purtau echipament de protecție.

Misiunea de salvare a victimelor incendiului din secția ATI a Spitalului Județean Neamț i-a afectat psihic pe toți pompierii care au participat la misiune, în condițiile în care au fost profund marcați de imaginea celor cinci trupri calcinate ale bolnavilor de COVID -19 ce erau intubați în salonul respectiv.

Cu toate acestea, surse din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț au povestit, pentru Gândul.ro, că pompierii nemțeni au mai trecut prin situații grele și au reușit, în cele din urmă, să le depășească.

„O situație poate la fel de apăsătoare a fost în 2018, când un microbuz în care se aflau zece persoane a căzut în râul Bistrița, iar nouă persoane cu vârste cuprinse între 17 și 45 de ani au murit”, au spus sursele citate.

A învins competitori din 26 de județe

În acest sens, colegii echipei care a intervenit la spitalul morții au dezvăluit, că aceștia au dovedit de-a lungul anilor că sunt „puternici” și foarte dedicați profesiei pe care și-au ales-o.

Reprezentamții ISU spun că nu de puține ori s-a întâmplat ca pompierii aflați în timpul liber să-și riște sănătatea și chiar viața pentru a interveni după ce au fost martorii  unor situații în care diferite persoane se aflau în pericol.

Unul dintre salvatorii care au intervenit în secția ATI în care ardeau bolnavii COVID-19, aflați în stare gravă, a fost și Andrei Bălușescu.

Acesta a fost desemnat, anul trecut, cel mai puternic pompier român care nu a împlinit încă vârsta de 30 de ani, în urma unei finale la care au participat competitori din 26 de județe.

Salvatorii militari înscriși în competiție au susțint probe de viteză, rezistență, dar și abilități practice pentru utilizarea furtunului, ridicarea greutăților și parcurgerea unor obstacole dificile.

Zece oameni au murit și alți șapte au fost grav răniți, sâmbătă seară, la Spitalului Județean Neamț, după ce la secția ATI, unde erau intubați bolnavii de COVID-19 care aveau nevoie de oxigen, a izbucnit un incendiu.

Anchetatorii bănuiesc că nenorocirea s-a produs din cauza unei defecțiuni la instalația electrică, însă nu s-a stabilt deocamdată dacă este vorba despre un scurtcircuit apărut la priză ca urmare a suprasolicitării instalației electrice sau a fost un scurtcircuit apărut în interiorul unui injectomat. Atât pacienții decedați, cât și cei răniți, erau bolnavi în stare gravă de Covid-19 și erau intubați la terapie intensivă.

Medicul de gardă, Cătălin Denciu, a suferit arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului după ce a intrat în foc pentru a-și salva pacienții. Doctorul Denciu a fost transferat, duminică dimineață la spitalul militar Regina Maria Astrid din Belgia, specializat în tratamentul pacienților arși, la care au fost tratați, cu cinci ani în urmă, mai multe victime ale incendiului izbucnit în clubul Colectiv.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat aflat pe moarte își petrece ultimele săptămâni de viață creându-și propria versiune AI,...
Vali a murit înecat la Costineşti! Ce le-a zis prietenilor înainte: 'Dacă păţesc ceva...
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce...
Un copil pierdut acum 28 de ani într-o gară chineză și adoptat în Olanda începe...
Rezultate BAC 2024. 8.000 de elevi au picat examenul. Anunţ oficial de la minister
Emily Burghelea, nevoită să stea o perioadă cu o TIJĂ în cap, după accidentul de...
Valentin a murit la 20 de ani, îndemnat de aburii alcoolului să intre în apă....
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
ISU Tulcea emite RoAlert: Pot cădea obiecte din spaţiul aerian. România nu e vizată de...
Forme CIUDATE, observate în atmosfera superioară a Pământului
Este strict interzis pentru PROPRIETARII de case sau clădiri din România. NU AI dreptul să...
Ce se întâmplă cu DrugTest-ul. Poliția promite să nu-i afecteze pe șoferii corecți
Cine ar fi, de fapt, iubita lui Babasha. Artistul nu se mai ascunde: „Fără cuvinte”
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul....
Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
Un bucătar ar fi falsificat premiul Guinness World Records. Unde s-a întâmplat asta?
×