Medicul Vasi Rădulescu a anunțat că va face, gratuit, una-două ore de educație pentru sănătate pe săptămână, care se vor desfășura în mediul online. Acesta i-a invitat pe profesori, elevi și directori de școli să îi scrie pentru a face un calendar de lecții.
„Vă anunț că pot face, gratuit, 1-2 ore de educație pentru sănătate pe săptămână, prin Zoom. Dacă sunteți profesori, elevi, directori, dați sfoară-n țară, ne sincronizăm și eu accept cu bucurie. Aștept să-mi scrieți, fără emoții”, a scris Vasi Rădulescu, marți, într-o postare pe pagina sa de Facebook.
,,Da, educație pentru sănătate, cunoașterea măsurilor de prim-ajutor ar trebui să fie materii obligatorii! Poate cineva acolo sus va avea curaj să facă asta.Până atunci, eu ajut cu texte, clipuri, cărți, ore digitale”, a mai precizat acesta.
Ultima lecție pe care a predat-o a fost despre primul-ajutor, care a fost mai dificil de explicat online, fiind genul de lecție care necesită practică, așa cum se face pregătirea de la medicină, utilizând manechine, însă copiii au învățat noțiunile.
În urma postării, Vasi Rădulescu spune că a primit peste 800 de solicitări pentru ore de educație despre sănătate, pe Zoom, îndeosebi pentru copii.
,,De sâmbătă fac programul, iau legătura cu toată lumea, apoi începem treaba. Atenție, nu pot veni în alte orașe, pandemie fiind. Școala e oricum online acum, așa că putem strecura o oră lejer, pe Zoom. Zic eu că este important să vorbim copiilor despre sănătate. O fac cu mare bucurie. Acțiunea mea e pur voluntară. Nu accept nicio formă de plată, nici de la școlile private. Mă interesează strict să învețe copiii ceva util”, a mai scris medicul pe pagina sa de Facebook.
,,Am făcut și o oră despre coronavirus. Le-am explicat că este mai bine să pună întrebări și să primească răspunsuri decât să rămână cu idei false pe care să le perpetueze mai departe. Au fost foarte receptivi, am vorbit despre igienă, despre importanța spălatului de mâini, despre microbi și despre vaccinare. Copiii s-au și pregătit pentru ore, au desenat inima, corpul uman. Cei mici vor să învețe și să cunoască lucruri despre sănătate și mă întristez fiindcă au trecut atâția ani și tot vorbim de educație pentru sănătate și tot nu avem o oră de educație sanitară și un manual făcut de medici după care să se predea”, a explicat Vasi Rădulescu pentru Edupedu.ro.
În plus, acesta a mai spus că s-ar bucura foarte mult dacă această inițiativă de predare a unor ore de educație sanitară gratuite ar deveni o inițiativă mai largă în societate, în care să fie implicați medicii.