1 DECEMBRIE. Kilometrul 0 al Madridului, iluminat în roșu, galben și albastru cu ocazia Zilei Naționale a României / Paris: ”O zi în care sărbătorim unitatea şi solidaritatea. Mulți români din Franța au fost în primele linii ale luptei împotriva pandemiei”

1 DECEMBRIE. Kilometrul 0 al Madridului, iluminat în roșu, galben și albastru cu ocazia Zilei Naționale a României / Paris: ”O zi în care sărbătorim unitatea şi solidaritatea. Mulți români din Franța au fost în primele linii ale luptei împotriva pandemiei”
1 DECEMBRIE. Kilometrul 0 al Madridului, iluminat în roșu, galben și albastru cu ocazia Zilei Naționale a României / Paris: ”O zi în care sărbătorim unitatea şi solidaritatea. Mulți români din Franța au fost în primele linii ale luptei împotriva pandemiei”

Românii din Spania și Franța sărbătoresc, la rândul lor Ziua Națională a României, simțind românește chiar dacă locuiesc și muncesc departe de țară. Este o zi în care dragostea de patrie transcende granițele fizice, iar tricolorul românesc va flutura, la loc de cinste, în marile capitale ale Europei.

Ambasada României în Spania a pregătit un program online, din cauza măsurilor restrictive impuse de pandemie, iar Gabriela Dancău, ambasadorul țării noastre în Regatul Spaniei, va transmite tuturor românilor un mesaj de suflet.

Vor fi difuzate, de asemenea, mesajele venite din partea preşedintelui Senatului Spaniei, Pilar Llop, și ministrului spaniol al culturii, Jose Manuel Rodriguez Uribes.

”Deșteaptă-te, române”, Imnul Național al României, va fi interpretat de Orchestra Poliţiei Naţionale și orchestra Gărzii Civile spaniole, iar pe 1 decembrie va fi prezentat și logo-ul câştigător ”140 de relaţii diplomatice România-Spania”.

În cursul serii este programat un concert special, ”România în muzică, tradiţie şi confluenţe” și, nu în ultimul rând, kilometrul 0 al Madridului va fi iluminat în culorile drapelului României.

Paris: ”Solidaritatea dintre români şi francezi, dintre Franţa şi România în Europa”

În Franţa, Ambasada României a pregătit un program video virtual dedicat Zilei Naţionale a României, programul urmând să fie transmis, LIVE  – pe 1 decembrie 2020, între 18:00-18:30 ora Franţei (19:00-19:30 ora României) – pe conturile de Facebook, YouTube şi Twitter ale ambasadei.

Într-un mesaj postat pe pagina de socializare a ambasadei, ambasadorul României în Franţa, Luca Niculescu, a declarat că programul online va conţine ”mărturii, fiind menit să marcheze solidaritatea dintre români şi francezi, dintre Franţa şi România în Europa”, cu atât mai mult în acest an a adus o provocare medicală și socială uriașă, nefiind unul ”banal, ci un an dramatic, cu o pandemie care ne-a tulburat vieţile şi care provoacă consecinţe economice şi sociale teribile”.

”Întâi decembrie este o zi în care sărbătorim unitatea şi solidaritatea, deoarece în această zi, acum 102 ani, românii din toate provinciile istorice au decis că vor să trăiască împreună. Celebrarea acestei zile este cu atât mai importantă astăzi, deoarece de luni de zile nu mai putem fi împreună fizic”, scrie Luca Niculescu în mesajul postat online.

Solidaritatea românilor din Franța a fost demonstrată, însă o dată, în această perioadă de criză medicală acută, cu toții – indiferent de profesie și de vârstă – fiind ”în primele linii” ale luptei împotriva pandemiei de coronavirus.

”Dar chiar dacă sunt distanţate contactele fizice, solidaritatea este prezentă. Şi solidaritatea românilor din Franţa s-a manifestat din plin în ultimele luni. Fie că este vorba de numeroşi medici, asistenţi medicali şi îngrijitori care lucrează aici, sau farmacişti, muncitori în construcţii, brutari şi casieri în supermarketuri – mulţi români care locuiesc în Franţa au fost în primele linii” ale luptei împotriva pandemiei”, menționează ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Israelul își pregătește răzbunarea pentru Iran: ce ținte sunt luate în vizor și când poate...
Tatăl copilului Cristinei ICH, audiat la Poliție + Parchetul decide azi dacă cere mandat de...
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
„Azi dimineață m-am trezit cu un mesaj”. Capcana întinsă cu dibăcie de hackeri care îi...
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit...
Două femei care căutau de mâncare au fost ucise de un fermier și date la...
Explozie apocaliptică în Ucraina. Bloggerii militari ruși spun că este „tatăl tuturor bombelor”
Presupusul iubit al Simonei Halep cere statului român banii pe 40 de apartamente! Dorin Mateiu...
Voucherele de alimente vor fi încărcate cu BANI. Ministrul Câciu a făcut anunțul OFICIAL! Cine...
Carnea de porc se scumpește deja: prețurile ating apogeul de Crăciun. Cât costă muşchiuleţul de...
Cioban omorât în bătaie de patronul stânei la care lucra! Ucigașul din Buzău și-a lovit...
Cine este bărbatul care și-a pierdut viața în accidentul de pe A1. Era șofer de...
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului
Michael Schumacher, prima apariție după 11 ani. A participat la nunta fiicei
Ultimele sondaje pentru cursa de la Casa Albă: Cine conduce la nivel naţional
Întrebare de ȘCOALĂ primară! De ce cad frunzele toamna?
Prețul nu e deloc accesibil. Prețul nu e deloc accesibil
Interviurile Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Eric Berinde își vedea viitorul alături de Cristina Rotaru.“Am...
"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial
Ce mesaj a postat Medana Oprea pe rețelele de socializare: "La fel este și situația...
În această seară, de la ora 20:00, premiera serialului „Inimă rebelă”, la Kanal D –...
BANCUL ZILEI. Bulă face dragoste cu o tipă pe întuneric: - Ce nesimţit eşti!
România, prezentă la „World Robot Olympiad Open Championship”! Ce rezultate au obținut echipele de robotică?