Conform prognozei meteo de sâmbătă, 5 decembrie, în sudul şi în estul ţării nebulozitatea joasă va persista în cea mai mare parte a intervalului şi pe alocuri va fi ceață, asociată cu burniță sau ploaie slabă.
Înnorări mai accentuate vor fi în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi Orientali unde temporar se vor semnala precipitaţii moderate cantitativ sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1.700 m, chiar lapoviţă sau ninsoare.
În restul teritoriului, vremea va fi în general frumoasă și deosebit de caldă pentru această dată, cerul variabil, iar ceaţa se va forma dimineaţa şi noaptea pe spaţii mici în Transilvania.
Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali, precum şi în sudul Banatului, cu rafale ce vor depăşi 70-80 km/h, iar cu viteze mai mici și cu caracter temporar şi în celelalte zone, potrivit stirimeteo.com.
Temperaturile maxime se vor încadra între 4-6 grade Celsius – în zonele cu ceaţă persistentă în special din sudul Olteniei – și în jurul a 14 grade Celsius, în Banat, Crişana, Maramureş și în Dobrogea.
Minimele termice vor fi preponderent pozitive, cuprinse în marea lor majoritate între 0 și 8 grade Celsius, valori cu mult mai ridicate decât cele normale la începutul lunii decembrie.
În Capitală, nebulozitatea de plafon jos va persista în special dimineața și cu o probabilitate destul de ridicată și în timpul nopții, când temporar va fi și ceață.
Trecător se vor semnala ploi slabe sau burniţă, iar vântul va sufla în general moderat.
Temperatura maximă va fi de 8-10 grade Celsius, iar cea minimă de 4-6 grade Celsius, valori mai ridicate decât cele normale ale datei.
Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a anunțat cum va fi vremea în acest an de Crăciun și spune că vom avea parte de temperaturi ușor peste media normală din această perioadă.
Este posibil ca luna decembrie, așa cum arată estimările la acest moment, să fie o lună mai caldă decât în mod obișnuit, luând în considerare faptul că, așa cum arată informațiile la acest moment, putem să contăm pe temperaturi peste mediile climatologice ale fiecărei săptămâni în aproape toată țara. Cele mai mari abateri vor fi în special în partea de sud, în partea de vest, nord-vest a țării și vorbim de săptămâna 7-14 decembrie, care anticipează abateri termice mai mari de 3,5 grade Celsius față de normalul acestei săptămâni. Acest lucru pare să fie semnalul până în jurul datei de 28 decembrie”, a declarat Elena Mateescu, joi, la Digi 24.