CTP, despre coada la „Cantacuzino” pentru „niște pastile pentru COVID”: Ca pe vremea lui Ceaușescu, dar este și ceva bun în asta!

CTP, despre coada la „Cantacuzino” pentru „niște pastile pentru COVID”: Ca pe vremea lui Ceaușescu, dar este și ceva bun în asta!
Foto: Captură video - Digi 24
Publicat: 05/12/2020, 08:09
Actualizat: 05/12/2020, 12:15

Cristian Tudor Popescu (CTP) a comentat vineri seară, la Digi 24, coada formată la Institutul Cantacuzino de oameni interesați să cumpere Orostim-HV, un supliment recomandat în perioadele cu infecții respiratorii, dar despre care unii credeau că „se dă ceva de Covid”.

Gazetarul spune că imaginile de la televizor, cu persoane înghesuite „să prindă ceva”, aduc aminte de cozile formate pe vremea lui Ceaușescu, când oamenii „se așezau în fața unui oblon închis al unui magazin” și formau o coadă uriașă cu speranța că „poate se bagă ceva”.

Totuși, CTP vede însă și ceva bun în asta: oamenii se îndreptă către o instituție medicală, și speră gazetarul că aceștia să aibă aceeași pornire și atunci când va veni timpul să se vaccineze.

Comentariul lui CTP despre coada formată la Institutul Cantacuzino:

Văd că a produs Institutul Cantacuzino. Avem iarăși o secvență ca pe vremea lui Ceaușescu – oameni care se așază la coadă și sunt întrebați: „Da’ de ce stați la coadă aici?”, că atunci, dacă te așezai în fața unui oblon închis al unui magazin – pe la sfârșitul anilor 80 -, te duceai și te așezai acolo… și în maximum 10 minute aveai încă 25, 30 de oameni în spate, care se așezau cuminți – nu întrebau nimic -, se așezau în spate, se forma coada, poate „se bagă”, „se dă ceva”. Ce? Nu se știa! Puteau să fie „adidași”, adică picioarele de porc, „calculator” – capul de porc, deodorant, ceva…

„Se dă ceva…”, fără să știi ce. Așa și acum, am revăzut secvențele de atunci. Oameni așezați la coadă la Institutul Cantacuzino. „Domne, am auzit că se dă ceva de Covid”. „Stăm și noi aici, că poate apucăm”.

Și dacă nu apucați, ce faceți? „Venim și data viitoare, că poate apucăm”.

Totuși, haideți să vedem și ceva bun în asta. Faptul că oamenii au venit aici – ăsta nu este nici măcar un medicament – au venit cu o speranță îndreptată către medici. Nu s-au dus să facă serii de cruci pe undeva, ca să fie păziți de Covid. Nu, s-au dus totuși la instituția medicală, în speranța că vor primi aici ceva care să-i protejeze de această boală.

Din păcate, ce-i acolo… este un fel de… d-astea colorate de prin magazine, colorate, și scrie că se pot lua fără rețetă, gen coenzima Q10. E un supliment alimentar, dar e bun.

E bun, și în orice caz nu face rău. Și este bine că oamenii totuși au avut această pornire. Poate că ea se va manifesta și la vaccin.

Să dea Dumnezeu să fie un început de drum și să producă Institutul Cantacuzino, eventual, un vaccin românesc anti-Covid. Poate că vaccinul ăla îl vor lua… Dacă e românesc și produs de Armata Română, poate că pe ăla o să-l ia mai încrezători. Că astea… sunt de-afară, de la ăștia…

Vă reamintim că a fost coadă mare, miercuri, în fața Institutului Cantacuzino. Oamenii s-au așezat la rând, cu scopul de a achiziționa cel mai nou produs lansat de centrul de cercetare, care are rol de stimulare a imunității.

Institutul Cantacuzino a lansat pe piață Orostim-HV, un supliment recomandat în perioadele cu infecții respiratorii, dar oamenii s-au înghesuit să-l cumpere, deși mulți habar nu au ce rol are cu adevărat. Mulți consideră suplimentul drept „o pastilă pentru COVID”.

Despre acest supliment cu proprietăți antioxidate, populația nu știe, însă, prea multe. Cetățenii s-au înghesuit, toruși, să-l cumpere și s-au așezat la coadă încă de la ora 5 dimineața. Mulți s-au supărat, însă, când au aflat că stocul ar urma să fie gata până să ajungă în față, pentru a-l achiziționa.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat aflat pe moarte își petrece ultimele săptămâni de viață creându-și propria versiune AI,...
Rezultate BAC 2024. 8.000 de elevi au picat examenul. Anunţ oficial de la minister
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce...
Un copil pierdut acum 28 de ani într-o gară chineză și adoptat în Olanda începe...
Ce a pățit Florentina din Iași, după ce s-a cuplat pe Facebook cu un tânăr...
Emily Burghelea, nevoită să stea o perioadă cu o TIJĂ în cap, după accidentul de...
Valentin a murit la 20 de ani, îndemnat de aburii alcoolului să intre în apă....
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
ISU Tulcea emite RoAlert: Pot cădea obiecte din spaţiul aerian. România nu e vizată de...
Forme CIUDATE, observate în atmosfera superioară a Pământului
Se plătesc 10.000 DE LEI în fiecare lună. Banii care pot intra direct PE CARD
Zeci de călători, batjocoriți de CFR. Trenurile, un iad ambulant
Cine ar fi, de fapt, iubita lui Babasha. Artistul nu se mai ascunde: „Fără cuvinte”
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul....
Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
O formă rară de materie cuantică a fost creată, în premieră, cu ajutorul moleculelor
×