Potrivit prognozei meteo de miercuri, 23 decembrie, vremea se va încălzi. Doar în nord-vestul, nordul, centrul, estul ţării şi la munte cerul va fi mai mult noros şi pe arii extinse vor fi precipitaţii – mixte la munte, la altitudini de peste 1.700 m, şi predominant ploi în zonele mai joase.
Pe alocuri la munte, iar în prima parte a zilei şi în Moldova, vor mai fi depuneri de polei. În celelalte regiuni înnorările vor fi temporare, iar ploi se vor semnala mai ales noaptea, în Dobrogea, Bărăgan şi izolat în rest.
Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special la altitudini mari, unde rafalele vor depãşi 70-80 km/h, precum şi, trecător, cu viteze mai mici, în regiunile nord-vestice, potrivit stirimeteo.com.
Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 3 şi 12 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 7 grade Celsius. În zonele joase, local va fi ceaţă.
În Capitală, vremea se va încălzi uşor, dar cerul va avea înnorări mai ales dimineaţa şi noaptea, când vor fi condiţii de ploaie slabă.
Vântul va sufla slab până la moderat, iar temperatura maximă va fi de 6-7 grade Celsius, iar cea minimă de 1-3 grade Celsius. Spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţă.
Florinela Georgescu, director executiv în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a vorbit marți la GÂNDUL LIVE despre evoluția vremii în următoarea perioadă.
Ea a explicat că temperaturile din aceste zile sunt peste media climatologică a lunii decembrie. Totodată, aceasta a mai spus că meteorologii nu se așteaptă ca în perioada următoare să apară cantități importante de precipitații.
„Vremea este mai caldă decât ar fi normal pentru jumătatea lunii decembrie, așteptăm și astăzi ca, mai ales în zonele de deal să se înregistreze temperaturi cu mult peste normal, temperaturi care pot ajunge și la 8-10 grade. Ca aspect, însă, o vreme destul de închisă în mare parte a țării, exceptând zonele deluroase și de munte, acolo este frumos, pe crestele cele mai înalte mai este încă strat de zăpadă și probabil că cel puțin pentru o săptămână de acum încolo vom conta pe acest strat care este deja depus pentru că nu așteptăm precipitații importante, vorbim eventual doar de ploi foarte slabe sau burniță din ceață și de ninsori slabe în zona montană înaltă mai spre sfârșitul acestei săptămâni”, a spus Florinela Georgescu la GÂNDUL LIVE.