Țările din America Latină, una dintre regiunile cel mai puternic afectate de pandemie din lume, au început joi vaccinarea împotriva COVID-19 cu serul produs de Pfizer și BioNTech.
Prima persoană din America Latină care a fost vaccinată împotriva COVID-19 este María Irene Ramirez, o asistentă medicală din Mexic, informează agenția de presă MEDIAFAX, care citează BBC.
Femeia a fost vaccinată joi după ce Mexicul a primit o primă livrare, simbolică, de 3.000 de doze din vaccinul produs de Pfizer-BioNTech.
Țara este una dintre cele mai afectate din lume de pandemia de COVID-19. Doar Statele Unite, Brazilia și India înregistrează mai multe decese provocate de această boală decât Mexicul.
María Irene Ramirez, în vârstă de 59 de ani, este asistenta-șefă de la secția de Terapie Intensivă a spitalului Ruben Leñero din capitala țării, Ciudad de Mexico. Ea a fost prima persoană care s-a oferit voluntar să fie vaccinată.
Mexicul a înregistrat până acum peste 1,3 milioane de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, cu cel puțin 120.000 de decese asociate COVID-19, potrivit universității Johns Hopkins.
Potrivit sursei citate, la scurt timp campania de vaccinare a populației a început și în Chile și Costa Rica.
Argentina intenționează, de asemenea, să înceapă vaccinările în următoarele zile, dar a ales vaccinul Sputnik V produs în Rusia pentru faza inițială, cu 300.000 de doze care au sosit la Buenos Aires joi dimineață.
Deși înregistrează cel mai mare număr de decese asociate COVID-19 din America Latină, Brazilia nu va începe încă să își vaccineze populația. Campania de vaccinare ar putea începe abia la jumătatea lunii februarie, în pofida creșterii numărului de cazuri de COVID-19 în ultima perioadă.
Președintele țării, Jair Bolsonaro, spune că nu intenționează să se vaccineze. El crede că a dezvoltat imunitate împotriva coronavirusului, deoarece a fost depistat pozitiv la începutul acestui an.
Chile a înregistrat aproape 600.000 de cazuri confirmate și peste 16.300 de decese. În Costa Rica s-au înregistrat aproape 163.000 de cazuri și peste 2.000 de decese provocate de COVID-19, iar Argentina a anunțat aproape 1,6 milioane de cazuri și peste 42.300 de decese.