Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a încălcat restricțiile și a organizat slujba de Te Deum în Catedrala Arhiepiscopală după ora 23.00, alături de zeci de credincioși înghesuiți. „Sigur, cine să ne oprească”, a spus acesta.
Arhiepiscopul Tomisului le-a mulțumit autorităților care l-au făcut „să intuiască” că se pot ruga credincioșii și la miezul nopții.
Organizând slujba după ora 23.00, ÎPS a încălcat restricțiile impuse de carantina instituită în Constanța, faptul că după ora 23 există și interdicție de circulație, precum și recomandările Patriarhiei, informează știrileprotv.ro.
La Te Deum în Catedrală, zeci de credincioși au purtat mască, dar nu au respectat și distanțarea fizică.
ÎPS Teodosie a oficiat joi seara, de la 23.15, slujba de Te Deum. La un moment dat, câțiva credincioși au fost binecuvântați de Arhipeiscopul Tomisului.
La finalul ceremoniei religioase, Teodosie a mulţumit autorităţilor care i-ar fi îngăduit această rugăciune de la miezul nopţii.
„Mulţumim lui Dumnezeu pentru această noapte de lumină pentru care mulţi nu au avut speranţe, unii nu au venit temându-se că îi opreşte cineva. Sigur, cine să ne oprească, avem dreptul cu toţii să ne rugăm când ne este ceasul rugăciunii. Şi iată vreau să mulţumesc şi autorităţilor de aici cu care m-am consultat şi m-au încuviinţat, nu expres, ci m-au făcut să intuiesc că noi putem să ne rugăm şi la miezul nopţii şi le mulţumesc pentru că ordinele omeneşti nu pot să anuleze poruncile dumnezeieşti”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.
“Am spus-o de mult că bisericile nu se vor mai închide şi o spun iarăşi, bisericile nu trebuie să se închidă orice boală ar mai veni. Bisericile sunt vindecătoare de boli. Am fost mulţi aici în biserică, nu ne-am îmbolnăvit. Eu trebuia să mă îmbolnăvesc primul, dar nu nu m-am îmbolnăvit. De aceea, pentru că dacă îl avem pe Dumnezeu care este doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre vom rămâne sănătoşi nu numai la trup, dar şi la minte şi la constiinţa noastră care va rămâne trează”, a mai transmis Arhiepiscopul Tomisului.
„În contextul prelungirii stării de alertă, în care deplasarea în afara domiciliului este interzisă după ora 23.00, dar şi al recomandărilor speciale ale autorităţilor pentru perioada de sărbători, slujba de binecuvântare a Noului An, care se săvârşea la miezul nopţii trecerii dintre ani, va fi săvârşită anul acesta imediat după slujba Vecerniei din seara zilei de 31 decembrie 2020”, este mesajul transmis de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.