Ambulanțele din Los Angeles nu mai preiau bolnavii COVID cu slabe șanse de supraviețuire și au primit ordine să conserve la maximum rezervele de oxigen.
Autoritățile medicale din LA le-au cerut ambulanțierilor să nu mai ducă la spital bolnavi care au făcut infarct, oameni împușcați sau victime ale accidentelor rutiere, dacă nu au putut fi resuscitați la locul producerii evenimentului, informează CNN, citat de digi24.ro.
Totodată, americanii sunt sfătuiți să sune la 911 doar dacă au o „urgență absolută”.
De asemenea, pacienții care nu se află în pericol așteaptă chiar și 18 ore pentru a avea parte de consult la urgențe!
Spitalele din sudul Californiei sunt copleșite de pandemia de COVID-19. În LA sunt internați peste 7.500 de bolnavi COVID, iar în secțiile ATI mai sunt disponibile doar 17 paturi.
Autoritățile române au făcut mai multe precizări referitoare la vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Pfizer & BioNTech, dar și la cazul asistentului medical din Statele Unite care a fost diagnosticat cu noul coronavirus la șase zile după ce fusese vaccinat împotriva virusului.
Autoritățile române susțin faptul că șitrea referitoare la cazul asistentului medical din SUA care a fost diagnosticat cu noul COVID-19 la șase zile după ce fusese vaccinat împotriva virusuluiu care provoacă boala „este folosită pentru a susține teza ineficienței, chiar a inutilității vaccinării”.
Asistentul medical Matthew W a anunțat pe 18 decembrie că a primit prima doză din vaccinul Pfizer. Însă, la șase zile după, a început să aibă frisoane și dureri musculare în urma unei ture într-o secție COVID-19. Ulterior, a fost diagnosticat cu noul coronavirus.
„În momentul de față, în spațiul public românesc și internațional circulă o știre care este folosită pentru a susține teza ineficienței, chiar a inutilității vaccinării”, potrivit vaccinare-covid.gov.ro.