Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru începutul lunii ianuarie, iar pe parcursul zilei și în general frumoasă. În prima parte a intervalului cerul va fi senin, exceptând primele ore ale dimineții, când pe arii restrânse în sud-est va fi nebulozitate joasă sau ceață.
Noaptea, în regiunile extracarpatice și parțial în cele centrale va fi nebulozitate joasă și pe arii restrânse ceață, ce posibil se vor asocia cu burniță, în timp ce în restul zonelor cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârșitul intervalului în cele sud-vestice unde trecător, pe suprafețe mici, va ploua slab.
Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special la altitudini mari, precum și în sudul Banatului, unde la rafală se vor înregistra viteze mai mari în a doua parte a intervalului, informează stirimeteo.com.
Temperaturile maxime, în creştere față de ziua precedentă în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, se vor încadra între 7 și 13 grade Celsius, ușor mai coborâte în depresiuni, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -4 şi 6 grade Celsius.
În Capitală, vremea va fi frumoasă pe parcursul zilei și se va menține cu mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru începutul lunii ianuarie.
Cerul va fi mai mult senin, însă în primele ore ale dimineții și din nou pe parcursul nopții va fi nebulozitate joasă stratiformă sau ceață.
Vântul va sufla slab până la moderat, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 5-6 grade Celsius.
Meteorologii au emis, miercuri, o informare meteo de ploi abundente până sâmbătă, dar şi lapoviţă şi ninsoare în Oltenia, Muntenia, Transilvania şi Moldova. O alertă Cod galben va intra în vigoare miercuri, la ora 18.00, şi anunţă viscol la munte, în zece judeţe.
În perioada miercuri, ora 14:00 – sâmbătă ora 10:00, vor fi perioade în care se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării.
Acestea vor fi mai însemnate cantitativ îndeosebi în sud-vest, precum şi în zonele montane şi submontane, unde se vor acumula peste 25-35 l/mp.
Vor predomina ploile, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 ianuarie), precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, cu precădere în zona deluroasă a Olteniei, Munteniei şi local în Transilvania şi Moldova.
La munte, pe tot parcursul intervalului, temporar va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, exceptând după-amiaza şi seara zilei de miercuri (6 ianuarie), când la altitudini mai mici de 1.400 m, precipitaţiile vor fi mixte şi vor favoriza depunerile de polei.
Vântul va avea intensificări cu precădere în zonele montane, iar local şi temporar şi în celelalte regiuni, în general, cu viteze de 40-60 km/h.
Până la începutul săptămânii viitoare, temporar vor mai fi precipitaţii mai ales în jumătatea de sud a ţării şi la munte.