Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București, a explicat care este categoria de persoane care refuză vaccinarea. Angajații spitalelor care refuză vaccinarea împotriva COVID-19 sunt de regulă personal auxiliar, angajați fără pregătire medicală și care „au anumite temeri legate de vaccin fără să aibă dovezi medicale”
Subiectul dezbătut în ultimele zile, despre dozele suplimentare de vaccin anti-Covid, a fost reluat de mangerul Spitalului Marius Nasta care a spus că „și noi am fost în această situație, în care am rămas cu doze suplimentare de vaccin, și am vaccinat tot personal din Institutul Marius Nasta, care nu reprezintă personal medical, dar sunt tot angajați ai institutului, care pot să beneficieze de vaccinare în aceste condiții, după prioritizarea personalului medico-sanitar.”
Deși se încearcă ca numărul persoanelor programate pentru vaccinare să fie același cu numărul dozelor de vaccin, Mahler spune că există cazuri când persoane programate la vaccinare se răzgândesc chiar în ziua respectivă și există riscul că doză de vaccin astfel rămasă să se piardă.
„Încercăm pe cât posibil să programăm la vaccinare un număr de persoane compatibil cu numărul de doze de vaccin. S-a întâmplat însă să avem situații în care persoane care s-au programat, care au solicitat vaccinare, s-au răzgândit înainte de a li se administra vaccinul – am avut zilnic astfel de situații, una-două persoane. Dar este suficient cât să dea peste cap și să existe riscul să fii nevoit să renunți la acele doze. Și atunci, trebuie să găsești o soluție, este păcât că acele doze să se piardă.”
„Refuzurile vin de la personalul auxiliar, oameni care nu au pregătire medicală, oameni care au anumite temeri legate de vaccin fără să aibă dovezi medicale”
Managerul Institutului Marius Nasta subliniază însă că, în general, „nu sunt probleme la medici și nici la asistente – aici, cei care nu s-au vaccinat au avut niște motive, fie că au trecut prin boală și vor să mai lase puțîn timp, fie că au niște afecțiuni – dar în general refuzurile vin de la personalul auxiliar, oameni care nu au pregătire medicală, oameni care au anumite temeri legate de vaccin fără să aibă dovezi medicale.”
Până în acest moment, la Institutul Marius Nasta, doar 3 doze de vaccin nu au putut fi folosite.
„Din acest motiv am spus că trebuie să trecem la vaccinarea absolut tuturor angajaților care doresc să se vaccineze, pentru că nu vreau să mai avem astfel de situații. Oamenii nu pot fi obligați să se vaccineze, însă este păcât să nu folosim aceste doze pentru cei care își doresc acest lucru”, este concluzia medicului Beatrice Mahler.
Peste 60% din personalul Institutului Marius Nasta s-a vaccinat până acum
Institutul Marius Nasta a reușit să vaccineze, până în acest moment, peste 60% din personal, potrivit managerului Beatrice Mahler: „Suntem la peste 60% din personal vaccinat. Dintre cei care au trecut prin boală, o mică parte s-au vaccinat, unii dintre ei au anticorpi în acest moment și au vrut să mai lase puțîn timp. Acum suntem în prima etapă de vaccinare la Institutul Marius Nasta, vom avea și o a două etapă, de rapel, și atunci
vom vaccina și mai mulți angajați care au trecut deja prin boală.”
Ce prevede stragegia națională de vaccinare în cazul dozelor de vaccin rămase nefolosite
Sorry, there are no polls available at the moment.