Șeful DSP Alba, mesaj ironic la adresa adepților teoriei conspirației: Nu prind bulgarii fără antenă după ce m-am vaccinat

Șeful DSP Alba, mesaj ironic la adresa adepților teoriei conspirației: Nu prind bulgarii fără antenă după ce m-am vaccinat
Șeful DSP Alba, mesaj ironic la adresa adepților teoriei conspirației: Nu prind bulgarii fără antenă după ce m-am vaccinat. Sursa foto: Facebook/Alexandru Sinea
Publicat: 12/01/2021, 12:40

Șeful Direcției de Sănătate Publică a județului Alba, Alexandru Sinea, a anunțat că s-a vaccinat împotriva COVID-19 și a transmis un mesaj ironic la adresa acelor persoane care vehiculează tot felul de teorii ale conspirației pe tema vaccinului și a vaccinării.

Sinea a declarat că nu are semnal mai bun la telefon la telefon ca urmare a vaccinării, o aluzie la ideea potrivit cărora vaccinul ar conține cipuri care le sunt introduse în corp persoanelor care sunt vaccinate.

„Nu am nici semnal mai bun la telefon și nici nu prind bulgarii fără antenă! Lăsând gluma la o parte, n-am stat pe gânduri și azi m-am vaccinat anti-COVID. Ca și director al DSP Alba am beneficiat de vaccin conform strategiei naționale de vaccinare care, în faza I, se adresează în primul rând cadrelor medicale, dar și ”j) personalului din serviciile de sănătate publică, și anume din Institutul Național de Sănătate Publică, Direcțiile de Sănătate Publică”.

Este datoria mea de cetățean, fiu, tată și persoană publică direct implicată în lupta cu COVID-19 să fac tot posibilul să mă protejez și să le transmit celor apropiați mesajul că, la momentul actual, vaccinul este singura soluție”, scria Sinea pe Facebook.

Sinea: Vaccinul există de când lumea

Șeful DSP Alba a declarat, pentru Digi24, că prin vaccinarea sa își dorește să le transmită oamenilor un mesaj prin care să îi facă să fie conștienți în legătură cu necesitatea de a obține informații din surse oficiale și sigure cu privire la campania de vaccinare.

„Să apeleze la aceste surse sau la specialiști. Vaccinul există de când lumea, nu a fost inventat în 2020-2021. Toate bolile contagioase au fost eliminate prin vaccinare”, a spus șeful Direcției de Sănătate Publică Alba.

Șeful DSP Alba a precizat că în județ sunt 14 centre de vaccinare pregătite 95% pentru a se demara faza a doua a campaniei de vaccinare.

„În faza întâi, lucrurile au evoluat foarte bine”, a spus el.

Acesta a adăugat că această opoziție față de vaccinuri nu ar trebui să existe, iar populația ar trebui să înțeleagă importanța imunizării.

„Este un curent antivaccinist la nivel mondial, nu este doar în România acest trend, dar nu ar trebui să existe. Lumea ar trebui să conștientizeze importanța vaccinării”, a adăugat șeful DSP Alba.

Pfizer-BioNTech ar putea produce două miliarde de doze de vaccin anul acesta

Compania farmaceutică germană BioNTech a estimat luni că ar putea produce două miliarde de doze de vaccin împotriva COVID-19 până la finalul acestui an, peste estimările anterioare, de 1,3 miliarde de doze.

Estimarea include însă și „noul standard”, care permite extragerea a șase doze dintr-o fiolă în loc de cinci, cum a fost până recent.

Vaccinul, cunoscut sub denumirea comercială Comirnaty, este primul dintre cele două vaccinuri pe care Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) le-a aprobat pentru a fi utilizate la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene.

Campania de vaccinare în UE cu vaccinul Pfizer-BioNTech a demarat pe 27 decembrie în majoritatea statelor membre, inclusiv în România.

Comisia Europeană a asigurat contracte pentru livrarea a peste două miliarde de potențiale doze de vaccinuri de la șase producători. Celelalte patru vaccinuri, însă, nu au primit deocamdată aprobare pentru a fi folosite în statele membre ale Blocului comunitar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fată din București și-a dat părinții în judecată pentru bani. Vrea să fie întreținută...
BAC 2024 | Ce subiecte au picat la geografie, logică, filosofie, sociologie și psihologie
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant...
Un bărbat care își căuta soția dispărută de-acasă a descoperit că aceasta fusese înghițită cu...
BAC 2024 | Subiecte dificile la fizică, informatică, chimie și biologie
Secretul longevității celui mai VÂRSTNIC fotbalist din lume. Ce mănâncă Kazuyoshi Miura și ce stil...
Subiecte Bac 2024 - Geografie. Ce au avut de rezolvat elevii de clasa a 12-a...
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a...
Incendii de proporții pe insula Thassos, destinația preferată a românilor. Ce trebuie să faceți dacă...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Compania care a creat bateria cu autonomie de UN MILION de kilometri!!!
Tabloul complet şi programul sferturilor de finală de la UEFA Euro 2024
FRUMUSEȚEA nu aduce FERICIRE. Ce se întâmplă cu oamenii care ARATĂ prea BINE?
România, cea mai nouă forță a Europei. Alianța care ne pune pe harta lumii. S-a...
Cultura care îi umple de bani pe români. Se poate face o avere frumoasă
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat!...
Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, de ce ai copiat la tema asta?
Femeile expuse la substanțe chimice ar putea alăpta mai puțin
×