Astăzi au ajuns în România 95.940 doze de vaccin de la Pfizer BioNTech, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.
Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.
Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.
Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, fiind distribuite 95.940 doze Pfizer BioNTech, după cum urmează:
– Centrul Regional de Distribuţie Bucureşti: 4.680 doze;
– Centrul Regional de Distribuţie Braşov: 11.700 doze;
– Centrul Regional de Distribuţie Cluj: 12.870 doze;
– Centrul Regional de Distribuţie Constanţa: 14.040 doze;
– Centrul Regional de Distribuţie Craiova: 16.380 doze;
– Centrul Regional de Distribuţie Iaşi: 11.700 doze;
– Centrul Regional de Distribuţie Timişoara: 24.570 doze.
În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.
Etapa a doua de vaccinare a început în 15 ianuarie, fiind destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum şi personalului-cheie care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale.
România se află în topul țărilor din UE în privința vitezei imunizării și ar putea atinge obiectivul de vaccinare în decembrie 2022, scrie Politico.
UE în ansamblu ar trebui să-și intensifice efortul de vaccinare de CINCI ORI pentru a atinge ținta dorită.
Desigur, obiectivul de vaccinare face parte dintr-o listă de recomandări neobligatorii ale Comisiei Europene, scrie Politico, citat de Digi24.ro.
UE ar putea atinge ținta de vaccinare în martie 2024, în ritmul actual. La extrema nedorită se află BULGARIA, care ar putea să imunizeze populația de abia în 2040.