Restaurantele din Capitală sunt deschise până la 23.00 – oră la care accesul pe stradă nu mai este permis, decât cu un motiv întemeiat. Ei bine, mersul la restaurant nu reprezintă un motiv întemeiat, astfel că cei care aleg să ia cina la un local care este departe de casă, trebuie să plece mai devreme de la masă să nu-i prindă ora 23 pe stradă! Subprefectul Capitalei, Corneliu Cîrstea, a declarat pentru GÂNDUL.RO că „fiecare își face socoteală” când merge la restaurant, „să plece în timp util spre casă”!
„Până la ora 23.00 stă cel care locuiește lângă restaurant, ceilalți, care stau mai departe, își fac socoteala, la ce oră să plece. Fiecare își face socoteala, să plece în timp util. Nu înseamnă că trebuie să stea până la ora 23.00 la restaurant, dacă distanța este mare până acasă.
Din moment ce în declarația de deplasare nu este trecut și accesul la restaurante, este singura gândire logică”, a declarat pentru GÂNDUL.RO Corneliu Cîrstea, subprefectul Capitalei.
Prefectura București a anunțat marți că restaurantele pot fi deschise între orele 6.00 și 23.00, și nu se vor mai închide la orele 21, așa cum a fost anunțat inițial!
Decizia de redeschidere a restaurantelor și cafenelelor a fost luată după ce s-a constatat că, în intervalul 20-22 ianuarie, incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din municipiul București a fost mai mică de 3/1.000 de locuitori.
Restaurantele, barurile, cafenelele, teatrele, cinematografele și sălile de noroc din Capitală s-au redeschis de luni, 25 ianuarie 2021, la 30% din capacitate, în urma deciziei CMBSU.
S-a dispus reluarea activității în spații închise, la o capacitate de 30% în domeniul HORECA, precum și în domeniul cultural, de divertisment și recreativ începând cu 25.01.2021, ora 0:00, cu condiția menținerii ratei de incidență sub 3/1.000 de locuitori.
Tudor Chirilă este revoltat de faptul că unitățile de învățământ rămân, în continuare, închise, în condițiile în care restaurantele și sălile de spectacol vor funcţiona, de luni, la o capacitate de maximum 30%.
Artistul nu înțelege motivul pentru care școlile rămân închise, în condițiile în care vor urma relaxări de restricții în Capitală, ca urmare a faptului că pentru trei zile la rând incidența de infectare a fost sub 3 la mie.
“Și atunci de ce școlile nu se redeschid de luni? De ce mai stau închise încă două săptămâni? Ah, stai, educația poate să mai aștepte că na, nu e așa de importantă”, sunt întrebările la care Tudor Chirilă încearcă să găsească răspunsuri pe rețelele de sociale.