Eurodeputatul Cristian Bușoi: „Parlamentul European a aprobat astăzi, o audiere extraordinară a CEO Pfizer, Moderna si AstraZeneca”

Eurodeputatul Cristian Bușoi: „Parlamentul European a aprobat astăzi, o audiere extraordinară a CEO Pfizer, Moderna si AstraZeneca”
Președintele Comisiei pentru Sănătate, Pascal Canfin (stânga) și președintele Comisiei pentru Industrie și Cercetare, Cristian Bușoi (dreapta)/ Foto: Facebook
Publicat: 28/01/2021, 14:49
Actualizat: 06/04/2021, 14:34

Eurodeputatul Cristian Bușoi informează cu privire la aprobarea unei audieri extraordinare a CEO companiilor farmaceutice, respectiv Pfizer, Moderna și AstraZeneca, de către Conferința Președinților de Comisii din Parlamentul European. Scopul întâlnirii se va focusa pe cantitățile de vaccin ce urmează a fi livrate în UE, în contextul discuțiilor controversate privind  angajamentele stabilite. 

Eurodeputatul Cristian Bușoi: „Parlamentul European a aprobat astăzi, o audiere extraordinară a CEO Pfizer, Moderna si AstraZeneca”

Propunerea a fost inițiată de președintele Comisiei pentru Sănătate, Pascal Canfin, și eurodeputatul român, din poziția de președinte al Comisiei ITRE. Audierea CEO Pfizer, Moderna și AstraZeneca va avea loc la începutul lunii martie, potrivit aprecierilor făcute de eurodeputat.
„Conferința Președinților de Comisii din Parlamentul European a aprobat o audiere extraordinară a CEO companiilor farmaceutice care produc vaccinul împotriva COVID-19.
La propunerea comună a președintelui Comisiei pentru Sănătate, Pascal Canfin, și a mea, ca președinte al Comisiei pentru Industrie și Cercetare, Conferința Președinților de Comisii din Parlamentul European a aprobat astăzi, în mod excepțional, o audiere extraordinară a CEO companiilor farmaceutice care produc vaccinul împotriva COVID-19. Audierea CEO Pfizer, Moderna și AstraZeneca va avea loc cel mai probabil la începutul lunii martie și se va desfășura într-o ședință comună a celor două comisii ENVI – ITRE”, scrie europarlamentarul pe Facebook.
Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani

Președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European subliniază încă o dată necesitatea ca companiile farmaceutice care au încheiat contracte cu UE să își respecte angajamentele. Totodată, europarlamentarul informează că AEM urmează să acorde autorizații condiționate altor trei companii farmaceutice, respectiv AstraZeneca, CureVac și Sanofi – GSK.

„Scopul întâlnirii cu CEO companiilor farmaceutice care produc vaccinul împotriva COVID-19 este îmbunătățirea producției și a accesului cetățenilor europeni la vaccinuri, în contextul ultimelor discuții controversate privind cantitățile de vaccin care urmează a fi livrate în UE.

Este esențial ca toate companiile cu care UE a încheiat contracte pentru producerea și livrarea vaccinurilor anti-COVID-19 să își respecte angajamentele. Pe lângă avizele pentru vaccinurile Pfizer – BioNTech și Moderna, Agenția Europeană a Medicamentelor urmează să acorde autorizații condiționate și pentru alte trei vaccinuri produse de AstraZeneca, CureVac și Sanofi – GSK. Cetățenii europeni trebuie să aibă garanția accesului la toate aceste vaccinuri, care au ca scop imunizarea și oprirea pandemiei, care a schimbat lumea”.

Anul trecut comisiile reunite ENVI – ITRE au audiat CEO companiilor farmaceutice CureVac și Sanofi privind eficienta și siguranța vaccinurilor, concluzia la momentul respectiv fiind că vor produce 1 miliard de doze de vaccin în anul 2021.

Eurodeputatul Cristian Bușoi: „Este pentru a doua oară când CEO companiilor producatoare de vaccinuri vin pentru audieri în Parlamentul European”

„În toamna anului trecut, tot în comisiile reunite ENVI – ITRE i-am avut invitați pe liderii CureVac și Sanofi, care au răspuns întrebărilor noastre despre eficiența și siguranța vaccinurilor pe care le produc și ne-au asigurat că vor produce aproximativ 1 miliard de doze de vaccin în anul 2021.
Uniunea Europeană a semnat cu dezvoltatorii de vaccinuri 6 contracte, prin care cetățenilor europeni le sunt garantate peste 2,2 miliarde doze de vaccin. Companiile farmaceutice au obligația să respecte angajamentele pe care și le-au luat în fața cetățenilor europeni”.

COMUNICAT DE PRESĂ

Cristian Bușoi: Conferința Președinților de Comisii din Parlamentul European a aprobat o audiere…

Posted by Cristian Bușoi on Thursday, January 28, 2021

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Dentista Marina Gavril ar fi fost ucisă la comandă. Luni a fost înmormântată în R....
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
„Zici că noi alegem președintele în America” Dan Negru vorbește despre prioritățile românilor după anunțul...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de „oxigenul întunecat” din adâncurile oceanului Pacific
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24...
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Telescopul Hubble urmărește materia întunecată din galaxii cu ajutorul stelelor