Bomboane pe post de test Covid, pentru a detecta gustul și mirosul! Cine dezvoltă acest proiect și ce arome ar putea avea dulciurile

Bomboane pe post de test Covid, pentru a detecta gustul și mirosul! Cine dezvoltă acest proiect și ce arome ar putea avea dulciurile
FOTO - ilustrativ: Pixabay.com
Publicat: 31/01/2021, 14:26
Actualizat: 31/01/2021, 14:52

Oamenii de știință propun utilizarea bomboanelor (tari), pentru a depista pierderea gustului și a mirosului la populația cu risc de expunere la COVID-19. Ei susțin că folosirea acestui produs ieftin și simplu ar putea ajuta la detectarea cazurilor pozitive, în cazul persoanelor asimptomatice, potrivit Antena 3.

Astfel, o echipă de cercetători de la Universitatea din Ohio, Statele Unite, a pornit deja un studiu cu scopul de a afla dacă bomboanele pot fi folosite ca indicatori ai pierderii gustului si a mirosului.

Echipa de cercetare a Universității de Stat din Ohio a primit și suma de 305.000 de dolari, odată cu finanțarea Institutelor Naționale de Sănătate, pentru a dezvolta strategii ușor de implementat, care să poată identifica repede persoanele infectate cu SARS-CoV-2.

Ineditul lor proiect include bomboane cu opt arome de fructe, printre care măr, piersică și cireșe. În teste, dulciurile ar urma să fie gustate si mirosite zilnic, timp de trei luni, de 2.800 de participanti.

Cei care participă la studiu trebuie să identifice gustul sau mirosul respectiv, apoi să introducă răspunsul pe o aplicație, iar dacă o persoană are o pierdere subită a acestor simțur aceasta va fi încurajată să se izoleze și testeze.

Premierul Florin Cîțu explică de ce se fac mai puține teste COVID-19: „Am cerut mai multe informaţii la INSP” / Persoanele care se testează acasă raportează medicului de familie

Premierul României, Florin Cîțu, a explicat în cadrul unei conferințe de presă susținute miercuri, 27 ianuarie, după ședința de Guvern, de ce în România s-au făcut mai puține teste COVID-19 în ultima perioadă.

Florin Cîțu a fost întrebat de ce în ultima perioadă s-a testat mai puțin, fapt care i-a determinat pe unii medici să susținî cî numărul cazurilor COVID-19 ar putea ajunge la 60.000.

Numărul mare la ATI nu există. Constant am fost şi sub o mie de persoane internate. Această informaţie nu se confirmă. În ceea ce priveşte testările, aici am cerut mai multe informaţii la INSP, au fost mai multe discuţii. De multe ori mă uit şi la alţi indicatori, la internare în spitale şi la ATI. Dacă era cum spuneau acei specialişti trebuia să vedem, ok, sunt persoane care nu se testează, dar sunt îmbolnăviri. Atunci ar fi trebuit să vedem o creştere a numărului de persoane la ATI sau la numărul de internări şi nu vedem acest lucru”, a explicat premierul.

Florin Cîțu: „Cei care se testează acasă cu test antigen şi văd că sunt pozitivi, de obicei sună la medicul de familie”

De asemenea, Florin Cîțu a precizat faptul că există și persoane care se testează acasă, cu test rapid antigen, dar acestea raportează rezultatul testului către medicul de familie.

„Încercăm să găsim care e adevărul. Eu presupun că cei care se testează se testează mai mult acasă. Cei care se testează acasă cu test antigen şi văd că sunt pozitivi, de obicei sună la medicul de familie. Trebuie să ne uităm la mai mulţi indicatori ca să luăm o situaţie reală asupra acestui fenomen. Nu tratăm foarte uşor situaţia cu noua tulpină din Anglia. Încercăm să identificăm ce riscuri există, de aceea am spus să nu se umble la ATI, să existe paturi. E un cost pentru care trebuie să fim pregătiţi”, a mai declarat premierul.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat aflat pe moarte își petrece ultimele săptămâni de viață creându-și propria versiune AI,...
Ce a pățit Florentina din Iași, după ce s-a cuplat pe Facebook cu un tânăr...
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant...
Un copil pierdut acum 28 de ani într-o gară chineză și adoptat în Olanda începe...
Mario, reacţie halucinantă după ce a ieşit din BAC: 'Am ieşit să beau'. Ce notă...
„Nu mai mâncați pepene verde!” MOTIVELE pentru care este contraindicat, potrivit experților în medicină
Reacţia unui băimărean când a văzut cam cât ar trebui să cheltuiască pe zi la...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
ISU Tulcea emite RoAlert: Pot cădea obiecte din spaţiul aerian. România nu e vizată de...
Această INVENȚIE de acum 40.000 de ani a SCHIMBAT ISTORIA MODEI pentru totdeauna!
NU MAI POȚI avea permis dacă nu treci testul. Anunț de la Guvern astăzi, 6...
Ciolacu: Nu moare nimeni două zile fără permis. Declarația care înfurie milioane de români
Vero Căliman, apariție sexy în costum de baie. Cum arată fosta Fetiță Zurli la plajă....
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A...
Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
Jack Black, un actor de neînlocuit. „Aș prefera să fiu regele copiilor, decât prințul proștilor”
×