Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a semnat luni contractele adiţionale pentru achiziţionarea a 1.358 de ambulanţe. Este o investiţie care se realizează cu fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii de sănătate.
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor publice şi Administraţiei (MDLPA) alocă 559 de milioane de lei pentru 1.358 de ambulanţe noi. Până în prezent au fost recepţionate peste 1.000 de ambulanţe.
Cele 7 acte adiţionale au fost încheiate la solicitarea IGSU pentru achiziţia a 1.358 de vehicule medicale. Au fost recepţionate 1.122 de ambulanţe, dintre care 120 de autospeciale pentru transport victime multiple, 375 de ambulanţe cu dotări avansate, 505 ambulanţe cu dotări avansate care pot accesa zonele fără drum, greu de accesat şi 122 ambulanţe cu dotări înalte pentru pacienţi care necesită resuscitare sau terapie intensivă.
Urmează a fi achiziţionate alte 236 de autospeciale medicale între care vor fi autospeciale pentru transport victime multiple, ambulanţe pentru transport nou-născuţi în stare critică, ambulanţe pentru acces în zone foarte greu accesibile, unităţi de suport pentru accidente colective, ambulanţe specializate pentru pacienţi cu risc biologic şi 5 posturi medicale mobile”, a anunţat Cseke Attila.
Ambulanţele sunt distribuite Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din toată ţara.
Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, afirmă, în urma unei întâlniri avute cu reprezentanții AOR, că așteaptă propuneri pentru ordonanța de urgență care va modifica Codul Administrativ: „Cooperarea dintre MDLPA și structurile asociative este necesară pentru buna funcționare a autorităților publice locale”.
„Așteptăm, din partea tuturor structurilor asociative ale administrației publice locale, propuneri de modificare a acestui proiect, în raport cu problemele semnalate în ultimul an și jumătate de la aplicarea Codului Administrativ. Structurile asociative sunt deja un partener tradițional al MDLPA și vom continua dialogul și consultările în domenii esențiale pentru că, doar prin colaborare și valorificând și experiența liderilor locali, putem găsi cele mai bune formule de eficientizare a activității pentru buna funcționare a autorităților locale”, a spus ministrul dezvoltării, Cseke Attila.