Admitere în Poliție, Jandarmerie și Protecție Civilă 2021. Câte locuri sunt disponibile și care este data de înscriere

Admitere în Poliție, Jandarmerie și Protecție Civilă 2021. Câte locuri sunt disponibile și care este data de înscriere
Admitere în Poliție, Jandarmerie și Protecție Civilă 2021. Câte locuri sunt disponibile și care este data de înscriere / Foto: Facebook / Lucian Bode
Publicat: 02/02/2021, 08:52

Admitere în Poliție, Jandarmerie și Protecție Civilă 2021. S-a aprobat calendarul de admitere pentru școlile de Poliție, Jandarmerie și Protecție Civilă. În acest an sunt disponibile 2.403 locuri, înscrierile se fac între 15-28 februarie, iar proba scrisă se va ține pe 27 martie 2021.

Admitere în Poliție, Jandarmerie și Protecție Civilă 2021. MAI a transmis că, în perioada 15 februarie – 17 aprilie 2021, se organizează o sesiune de admitere în cele șase unități de învățământ, după cum urmează:

S-a aprobat calendarul de admitere pentru şcolile de Poliție, Jandarmerie și Protecție Civilă. În 2021 sunt disponibile 2.403 locuri, înscrierile se fac între 15 şi 28 februarie, iar proba scrisă va avea loc pe 27 martie.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a transmis că, în perioada 15 februarie – 17 aprilie 2021, se organizează o nouă sesiune de admitere în cele 6 unităţile de învăţământ, şi anume:

– Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Vasile Lascăr” Câmpina
– Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca
– Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră ”Avram Iancu” Oradea
– Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi ”Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani
– Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi ”Petru Rareş” Fălticeni
– Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldeşti

Numărul de locuri la Poliție, Poliția de Frontieră, Jandarmi, Pompieri și Protecție Civilă

– 1.483 pentru agent de poliţie
– 220 pentru agent de poliţie de frontieră
– 400 de locuri pentru subofiţer de jandarmi
– 256 pentru subofiţer de pompieri şi protecţie civilă
– 22 de locuri pentru specializarea maistru militar auto.

”Persoanele care îndeplinesc condiţiile şi criteriile necesare pot depune cererea de înscriere în perioada 15 februarie – 28 februarie, în funcţie de specializarea aleasă – poliţie, poliţie de frontieră, jandarmerie, pompieri, maistru militar. Cererile de înscriere se depun la structurile de resurse umane din cadrul inspectoratelor judeţene de poliţie, de jandarmerie sau pentru situaţii de urgenţe, precum şi inspectoratele teritoriale ale poliţiei de frontieră, precum şi la structurile de resurse umane ale Inspectoratelor Generale în funcţie de domiciliul sau reşedinţa înscris/ă pe cartea de identitate”, a transmis MAI.

Admitere în Poliție, Jandarmerie și Protecție Civilă 2021. „Sunt bucuros să dau o veste mult aşteptată de către foarte mulţi tineri: am aprobat calendarul admiterii pentru şcolile de agenţi şi subofiţeri ale Ministerului Afacerilor Interne! Astfel, începând cu 15 februarie şi până în 28 februarie, cererile de înscriere se pot depune la structurile de resurse umane aparţinând inspectoratelor generale şi judeţene, cu precizarea că dosarul de candidat trebuie completat până în 10 martie 2021. Vor fi disponibile 2.403 locuri”, a declarat ministrul de Interne Lucian Bode.

Admitere în Poliție, Jandarmerie și Protecție Civilă 2021. Sesiunea de admitere în Poliție și Jandarmerie are mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaților, proba de evaluare a performanței fizice și a cunoștințelor, iar la final se face examinarea medicală a celor rămași în concurs.

În 2021, candidaţii care au optat pentru Poliţie, Jandarmerie sau Poliţie de Frontieră vor fi repartizaţi pentru evaluarea performanţei fizice pe 7 centre zonale, în funcţie de domiciliu, indiferent de opţiune:

– Academia de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” – pentru candidaţii din Municipiul Bucureşti şi judeţele: Argeş, Călăraşi, Constanţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Teleorman, Tulcea;
– Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Vasile Lascăr” Câmpina – pentru candidaţii din judeţele: Braşov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova, Vrancea;
– Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca – pentru candidaţii din judeţele: Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sălaj, Sibiu;
– Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră ”Avram Iancu” Oradea – pentru candidaţii din judeţele: Arad, Bihor, Caraş-Severin, Satu Mare, Timiş;
– Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi ”Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani – pentru candidaţii din judeţele: Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea.
– Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi ”Petru Rareş” Fălticeni – pentru candidaţii din judeţele: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui;
– Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldeşti – pentru toţi candidaţii înscrişi la această şcoală.

Admitere în Poliție, Jandarmerie și Protecție Civilă 2021. Proba de evaluare a cunoştinţelor se va ține în 27 martie 2021, la unităţile de recrutare, respectiv la sediile inspectoratelor judeţene în funcţie de domiciliul sau reşedinţa candidatului înscris/ă în cartea de identitate, cu excepţia situaţiilor care nu permit acest lucru din motive obiective. Unităţile de recrutare vor fi desemnate unităţi de selecţie prin ordin/dispoziţie a inspectorului general.

Distinct, candidaţii care au optat pentru admiterea în Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldeşti, vor susţine toate probele de concurs la sediul acestei unităţi de învăţământ, potrivit calendarului general valabil pentru toate specializările, informează autoritățile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Cât scot lunar din buzunare chiriașii din cartierul Primăverii sau Kiseleff, pentru un apartament. Capitala...
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
Un infractor a reușit să se dea drept polițist timp de un an și jumătate....
Știrea momentului în România! Ion Iliescu la 94 de ani a...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
ASTRONOMII au obținut primele imagini cu STEAUA NORDULUI! Cum arată POLARIS?
Se schimbă buletinele. Anunțul făcut de MAI. Se întâmplă din 9 septembrie
Bicarbonatul de sodiu înlătură mirosurile neplăcute din șifonier
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Câți prieteni are Anamaria Prodan. Ce spune despre oamenii care au dezamăgit-o. “Cel care e...
Misterul scufundării superiahtului miliardarilor, investigat de anchetatori. Ce ipoteze se iau în calcul
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
De ce pisicile zgârie mobila din casă?