Eurodeputatul Cristian Bușoi: Am lansat astăzi, împreună cu ministrul portughez pentru Știință, Horizon Europe, cel mai puternic Program cercetare și inovare din lume

Eurodeputatul Cristian Bușoi: Am lansat astăzi, împreună cu  ministrul portughez pentru Știință, Horizon Europe, cel mai puternic Program cercetare și inovare din lume
Cristian Bușoi, Președintele Comisiei pentru Industrie și Cercetare din Parlamentul European. Foto: Facebook
Publicat: 02/02/2021, 15:26
Actualizat: 06/04/2021, 14:34

Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie și Cercetare din Parlamentul European, a anunțat printr-o postare pe Facebook, că Programul Horizon Europe a fost lansat, astăzi, fiind „cel mai puternic program de cercetare și inovare din lume”. Bugetul alocat este cu 30% mai mare decât bugetul Orizont 2020, cele șase misiuni vizând provocările la nivel mondial, dar și crearea a 100 de mii de locuri de muncă, iar fiecare euro investit va genera până la 11 euro, reflectați în PIB. 

Eurodeputatul român împreună cu ministrul portughez pentru Știință, țară care a preluat Președinția UE, au lansat, astăzi, cel mai puternic Program pentru cercetare din lume, Horizon Europe, cu un buget de 95,5 miliarde de euro.

Eurodeputatul Cristian Bușoi: Am dat startul Revoluției inovării și cercetării în UE. Cu un buget de 95,5 miliarde euro, Horizon Europe este cel mai puternic Program pentru cercetare din lume

„Am dat startul revoluției inovării și cercetării. Împreună cu Manuel Haitor, ministrul pentru Știință, Tehnologie și Învățământ Superior din Portugalia, țară care a preluat Președinția UE, și comisarul european pentru Inovare și Cercetare, Mariya Gabriel, am lansat astăzi, ca președinte al Comisiei pentru Industrie și Cercetare din Parlamentul European, Programul Horizon Europe (Orizont Europa).

Cu un buget de 95,5 miliarde de euro, cu 30% mai mare decât bugetul Orizont 2020, Horizon Europe este cel mai puternic Program cercetare și inovare din lume și a fost creat în strânsă colaborare cu cetățenii europeni, tocmai pentru a răspunde nevoilor și așteptărilor acestora”.

Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European: Horizon Europe va crea până la 100 de mii de locuri de muncă

Potrivit eurodeputatului român, președinte al Comisiei ITRE din Parlamentul European, Programul Horizone Europe va crea până la 100 de mii de locuri de muncă, iar fiecare euro investit va genera până la 11 euro, un câștig reflectat în PIB.
„Estimăm că datorită Horizon Europe se vor crea până la 100 de mii de locuri de muncă pentru cetățenii europeni, iar câștigul pentru PIB va fi de de până la 11 euro pentru fiecare euro investit.
Prin cele șase misiuni ale sale, care vizează întreg spectrul provocărilor mondiale, Programul va susține cercetarea și inovarea pentru: sănătate, climă, mediul digital, energie și mobilitate, alimentație, agricultură și biodiversitate, cultură și creativitate, securitate civilă, industrie și spațiu”.

Europarlamentarul român: Peste 3 milioane de bolnavi de cancer fac parte din grupul țintă al Programului Horizon Europe

Programul Horizone Europe vine în sprijinul pacienților bolnavi de cancer, peste 3 milioane dintre aceștia făcând parte din grupul țintă, până în 2030, precum și în asigurarea neutralității a peste 100 de orașe. Mai mult, diagnosticarea, tratarea și crearea politicilor publice adresate pandemiei de Covid-19 se află printre misiunile Programului Horizon Europe.
„Misiunile urmăresc să salveze viața a peste 3 milioane de pacienți bolnavi de cancer, până în 2030, să asigure neutralitatea climatică pentru 100 de orașe, să asigure sănătatea solurilor și alimentelor, a oceanelor, mărilor și a apelor interioare și să sporească reziliența regiunilor la schimbările climatice. În plus, misiunea pentru Sănătate va aborda provocări precum: pandemia de COVID-19, extinderea trialurilor clinice, vaccinurile și vaccinarea, tratamentele de ultimă generație și diagnosticarea tipurie, precum și transpunerea rezultatelor cercetării în măsuri de politică publică în domeniul sănătății.

Știința este motorul progresului, iar Horizon Europe va fi o pârghie fundamentală care va ajuta Europa, printr-o abordare strategică public – privată, să iasă mai puternică din criza provocată de pandemie și să fie gata să impulsioneze dubla tranziție digitală și ecologică, prin susținerea puternică a domeniilor strategice: energia, transporturile, biodiversitatea, sănătatea, alimentația, circularitatea”.

Horizon Europe va arăta rolul UE ca lider mondial în ceea ce privește cercetarea și inovarea.

Programul include pentru prima dată un nou pilon de acțiuni în sprijinul inovațiilor perturbatoare. Consiliul European pentru Inovare va oferi sprijin pentru cele mai avansate și inovatoare inovații pentru a le transpune pe piață. Acesta va contribui la dezvoltarea peisajului general al inovării europene în sinergie cu Institutul European de Inovare și Tehnologie, care încurajează integrarea triunghiului cunoașterii educației, cercetării și inovării.

„Cu ajutorul cercetătorilor și al inovatorilor, Horizon Europe va contribui decisiv la creșterea calității vieții tuturor cetățenilor europeni și va transforma UE în liderul mondial al cercetării și inovării”, spune Cristian Bușoi.

Orizont Europa este actualul program-cadru multianual al Uniunii Europene (UE) pentru cercetare și inovare (R&I). Este principala inițiativă a UE menită să sprijine cercetarea și dezvoltarea, de la concepția inițială până la marketing și completează finanțarea națională și regională. Scopul este de a mobiliza întreaga Europă, promovând coordonarea cu programele naționale de recuperare și reziliență, care sunt pregătite în cadrul programului „Next Generation EU”. Programul Orizont Europa are un buget proiectat de 95,5 miliarde EUR, care urmează să fie distribuit între 2021 și 2027.

COMUNICAT DE PRESĂ

Cristian Bușoi: Am dat startul Revoluției inovării și cercetării în UE. Cu un buget de 95,5 miliarde…

Posted by Cristian Bușoi on Tuesday, February 2, 2021

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Liviu Dragnea face un anunț surprinzător. Candidatul pe care îl susține la scrutinul de duminică
Lidia Buble, înșelată cu cine se aștepta mai puțin: 'Era angajata noastră'
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
„Taxă pe țeavă” pentru cei care stau la bloc. Opaina: E o aberație colosală. Nu...
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături...
Cum arată buletinul de vot la primul tur de la alegerile prezidențiale 2024
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut?...
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
Andreea Bănică, noi imagini HOT pe internet. Fanii au crezut că nu văd bine: solista...
Ce a găsit o echipă de muncitori în fața primăriei din Tulcea. Clădirea risca să...
Ghiță a murit pe loc, în mașina ruptă în două, în Maramureș. A fost găsit...
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Se transferă minim 2.300 de lei pe cardurile românilor. Decizie la Guvern. Plăți finale pe...
Medicament retras de urgență din farmacii. Poate provoca efecte secundare grave
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste...
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a...
Adriana Bahmuțeanu, despre relația cu fostul soț din ultima perioadă. Ce i-au spus copiii ei...
A îngropat Dana Roba securea războiului cu părinții lui Daniel Balaciu? Cum a decurs întâlnirea...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Oamenii de știință au dezvăluit coroana unei găuri negre pentru prima dată