Premierul Florin Cîțu explică întârzierea bugetului: „Nu e unul simplu, începe să repare anomalii din ultimii patru ani”

Premierul Florin Cîțu explică întârzierea bugetului: „Nu e unul simplu, începe să repare anomalii din ultimii patru ani”
Premierul României, Florin Cîțu (Sursa foto: MEDIAFAX FOTO / Eduard Vînătoru)
Publicat: 03/02/2021, 16:24

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că încă se lucrează la bugetul pe anul 2021 și va fi prezentat săptămâna viitoare. Șeful Guvernului a explicat că întârzierile au apărut deoarece nu este un buget simplu, el având rolul de a repara anomaliile din trecut ultimii patru ani, oferind exemplul cheltuielilor cu salariile care în ultimii patru ani s-au dublat.

Nu este un buget simplu, este un buget care se uită pe teren la perioada 2021-2022, care începe să repare anomalii introduse în legislația din România în ultimii patru ani. Vă dau un exemplu, cheltuielile cu salariile s-au dublat în perioada 2016-2020 (…) Nu cred că s-au dublat veniturile în ultimii patru ani de zile, economia nu a avut o dinamică dublă în ultimii patru ani de zile, dar cheltuielile de personal s-au dublat. Trendul este să reașezăm structura economiei, să continuăm să investim, este un buget care are o sumă pentru investiții mai mare decât anul trecut, anul trecut a fost o sumă de record”, a declarat premierul Cîțu.

Florin Cîțu a făcut anunțul! Ce se întâmplă cu firmele care nu respectă măsurile de prevenire în pandemie

Florin Cîțu a anunțat miercuri, 3 februarie, după ședința de Guvern, faptul că astăzi Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a propus ca firmele care nu respectă măsurile de prevenire a pandemiei să aibă activitatea suspendată temporar.

Premierul a precizat că recomandare acestuia este ca perioada minimă să fie de două săptămâni de suspendare a activității.

Florin Cîțu: „Amenzile nu mai au nici un efect”

„Am văzut că amenzile nu mai au nici un efect. Nu mărim amenzile pentru că nu au nici un efect. Vom suspenda activitatea pe perioadă determinată”, a declarat premierul.

De asemenea, acesta a precizat că propunerea făcută de CNSU privind suspendarea activității este valabilă doar pentru operatorii economici. Prin urmare, nu va fi aplicată și instituțiilor de cult care ignoră regulile de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.

GCS: Peste 5.000 de amenzi în doar 24 de ore pentru încălcarea restricțiilor

Polițiștii și jandarmii au aplicat în cursul zilei de marți, 3 februarie 2021, peste 5.000 de amenzi pentru încălcarea regulilor de prevenire a răspândirii COVID-19, a anunțat miercuri Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Mai exact, marți au fost aplicate 5.139 de amenzi, în valoare totală de 876.382 de lei, potrivit informațiilor GCS.

„În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 2.083 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 677 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 2 februarie, 5.139 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 876.382 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost întocmite, ieri, 4 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal și 1 dosar penal pentru fals în declarații, cu privire la motivul deplasării.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate”, se arată în comunicatul GCS.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Cât scot lunar din buzunare chiriașii din cartierul Primăverii sau Kiseleff, pentru un apartament. Capitala...
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
Un infractor a reușit să se dea drept polițist timp de un an și jumătate....
Știrea momentului în România! Ion Iliescu la 94 de ani a...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
ASTRONOMII au obținut primele imagini cu STEAUA NORDULUI! Cum arată POLARIS?
De ce NU cresc toate pensiile. Olguța Vasilescu tună și fulgeră: Au aruncat legea la...
Bicarbonatul de sodiu înlătură mirosurile neplăcute din șifonier
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Câți prieteni are Anamaria Prodan. Ce spune despre oamenii care au dezamăgit-o. “Cel care e...
Misterul scufundării superiahtului miliardarilor, investigat de anchetatori. Ce ipoteze se iau în calcul
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
De ce pisicile zgârie mobila din casă?