Câștigurile solide raportate de companii, sprijinul financiar și fiscal din partea factorilor de decizie politică și perspectiva vaccinurilor împotriva Covid – 19 au generat un val de optimism pe burse, care au înregistrat noi creșteri, pentru a șaptea zi consecutiv. Bitcoin a depășit pentru scurt timp pragul de 48.000 de dolari, conform Reuters, și se apropie de nivelul psihologic de 50.000 dolari.
Indicele MSCI All-Country World a crescut cu 0,1%, la un nou nivel record, reflectând câștigurile indicilor bursieri din SUA și majorările din Asia.
Randamentele obligațiunilor de bază din zona euro au fost fără variații semnificative, reducând maximele sesiunii anterioare. Costurile de împrumut ale Italiei s-au apropiat de minimele recente, Mario Draghi căutând sprijin pentru a forma un nou guvern.
Randamentul obligațiunilor pe 10 ani al Germaniei a fost cu jumătate de punct de bază mai mic, respectiv -0,449%, după ce a înregistrat ieri maximele ultimelor cinci luni, la -0,412%.
După ce a atins cel mai mare nivel din ultimele 13 luni, pe fondul unei potențiale reveniri a cererii de combustibil, țițeiul Brent a scăzut, dar prețul rămâne la peste 60 de dolari pe baril.
Dar îngrijorarea a rămas cu privire la ritmul vaccinării, eficacitatea sa împotriva noilor variante ale noului coronavirus și daunele aduse economiilor, inclusiv impactul asupra dolarului în cazul pachet de stimulare economică, anunțat să se ridice la 1,9 trilioane de dolari.
Față de alte valute, dolarul a scăzut cu 0,4%, ceea ce a dat un impuls aurului, care a crescut cu 0,5%.
Euro a crescut cu 0,4% la 1,21025 dolari, de la minimul pe două luni atins vineri. Lira sterlină a crescut cu aproximativ 0,3%, la 1,3776 dolari.
Pe piețele de criptomonede, bitcoin și-a continuat cursa din ziua anterioară pentru a atinge un maxim de 48.216,09 dolari, înainte de a scădea la aproximativ 46.500 dolari.