Un cutremur de 3,2 magnitudine s-a produs miercuri seară în zona seismică Vrancea, transmite Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.
Seismul a avut loc la ora 21.32, la adâncimea de 123 kilometri, transmite b1.ro.
Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 75km E de Brașov, 87km NE de Ploiești, 107km S de Bacău, 117km V de Galați, 117km V de Brăila, 138km N de București, 159km NE de Pitești, 187km SV de Iași, 189km E de Sibiu, 203km N de Ruse.
Cel mai puternic seism din această lună a avut magnitudinea 3,8 și s-a produs pe 3 februarie, tot în zona Vrancea.
În 2020 cel mai puternic cutremur din țara noastră s-a produs 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter. Cutremurul a fost resimţit şi în Capitală.
Edmond Niculușcă, șeful Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic din subordinea Primăriei București, afirmă că în cazul unui seism major numărul victimelor din Capitală poate depăși 25.000.
La o lună de la preluarea conducerii instituției, Edmond Niculușcă spune, într-o postare pe Facebook, că fondul construit al Capitalei nu este inventariat, există foarte puține date despre situația reală a stării construcțiilor din București, iar cadrul legal blochează aproape complet orice măsură consistentă pentru reducerea riscului seismic.
„Un alt adevăr îngrijorător e că în cazul producerii unui cutremur major în București, numărul victimelor poate depăși 25.000. Bucureștiul este orașul cel mai vulnerabil seismic din Uniunea Europeană, iar eforturile pentru reducerea riscului seismic din ultimii 30 de ani au fost nesemnificative. Trebuie să acceptăm aceste vulnerabilități și să începem să rezolvăm cât se poate de transparent această provocare”, a mai scris Niculușcă.