Anca Dragu, președintele Senatului, a declarat, pe pagina sa de Facebook, că voluntarii pe care doreşte să îi includă în echipa sa de comunicare vor fi remuneraţi.
„În urma reacţiilor apărute în comentariile ultimei postări, este necesară o clarificare: stilul informal de a scrie poate fi câteodată interpretat eronat. Voluntarii, adică cei dornici de implicare, nu cei care prestează activităţi de voluntariat, vor fi contractaţi şi remuneraţi după normele în vigoare, anume după legea 176/2018”, a transmis oficialul.
L.E
În urma reacțiilor apărute în comentarii, este necesară o clarificare: stilul informal de a scrie poate fi câteodată…Posted by Anca Dragu on Monday, February 15, 2021
Postarea inițială a declanșat o serie de reacții în ceea ce privește numărul de ore pe care trebuie să le aloce voluntarul în cadrul programului, nefiind precizată obligația că acesta să fie renumerat, potrivit legislației în vigoare. Potrivit legii, internii au dreptul la o indemnizatie de cel putin 50% din salariul minim brut pe tara.
Postare inițială
„Eu și colegii mei avem convingerea că tinerii trebuie să aibă posibilitatea de a căpăta experiență în instituțiile statului.
De aceea, căutăm doi voluntari care să facă parte din echipa noastră de comunicare.
Vrem alături de noi tineri care au încredere în ei și în noi, care sunt creativi, perspicace, cărora le este firesc să lucreze în echipă și care vorbesc fluent limba engleză, iar gramatica limbii noastre nu reprezintă un mister pentru ei.
Trebuie precizat că spiritul de inițiativă și simțul umorului sunt foarte importante.
Cerințe:
– Absolvenți de liceu, studenți sau absolvenți de program uiversitar licență;
– Minimum 1 an experiență de voluntariat;
– Experiența în project management reprezintă un plus;
– Disponibilitate min 20 de ore pe saptămână;
– Utilizeză cu usurință platforme precum: Facebook, Instagram, Tweeter, Linked In;
– Capacitate de analiză și înțelegere a statisticilor conturilor de social media;
– Să fie la curent cu trendurile din online și să știe să identifice oportunitățile de comunicare în mediul digital;
Pe scurt, căutăm doi digital savy. 🙂
Până pe 28.02.2021, ora 23.59, așteptăm la adresa e-mail [email protected] CV-ul însoțit de un scurt text în care te caracterizezi: cine ești, ce crezi că ai invățat până acum din experiențele tale și ce planuri de viitor ai. Fii sincer/ă, nu e nevoie să formalizezi, ci să scrii liber.
Abia așteptăm să ne cunoaștem!”
Parlamentul European a solicitat interzicerea stagiilor neremunerate. Într-o rezoluție adoptată pe 8 octombrie 2020 cu 574 de voturi pentru, 77 și 43 de abțineri, textul condamnă practica stagiului neremunerat ca „o formă de exploatare a muncii tinerilor și o încălcare a drepturilor lor”.