Efect alarmant după vindecarea de COVID-19. Părul începe să cadă, la 58 de zile de la contractarea virusului. Ce este de făcut?

Efect alarmant după vindecarea de COVID-19. Părul începe să cadă, la 58 de zile de la contractarea virusului. Ce este de făcut?
Efect alarmant după vindecarea de COVID 19. Părul începe să cadă, la 58 de zile de la contractarea virusului. Ce este de făcut?
Publicat: 18/02/2021, 16:45
Actualizat: 06/04/2021, 14:33

Cercetătorii vorbesc despre apariția unui efect alarmant după vindecarea de COVID 19. În urma îmbolnăvirii cu coronavirus, pacienții încep să acuze pierderi îngrijorătoare ale părului. Potrivit rapoartelor medicale, primele semne apar la 58,6 de zile de la contractarea virusului. Ensar Duman, (www.ensarduman.ro), specialist în tratamente și reconstrucții ale părului ne spune ce este de făcut.

Un efect alarmant, după vindecarea de COVID 19, este cel al căderii părului, anunță cercetătorii. Primul semnal a fost tras, în vara anului trecut, iar de atunci, mii de oameni raportează că se confruntă cu astfel de probleme.

În urma chestionării a 1.500 de persoane, care s-au luptat cu COVID 19, un sfert dintre repondenți a dezvăluit că a început să piardă păr în mod alarmant. Pacienții s-au plâns că părul le cade în snopuri, la spălare și periere, iar regenerarea nu se mai produce ca în trecut.

Pierderea părului ar putea fi unul dintre efectele pe termen lung, cauzate de COVID 19

Câteva luni mai târziu, în noiembrie 2020, specialiștii “Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor” au anunțat oficial, conform healthline.com, că pierderea părului ar putea fi unul dintre efectele pe termen lung, cauzate de COVID 19.

Și mai alarmant este faptul că, potrivit datelor specialiștilor, există o perioadă de 58 de zile de la contractarea COVID 19 și până la instalarea căderii părului.

Cercetătorii au găsit ce anume ar putea duce la declanșarea acestui proces, care afectează un sfert dintre persoanele tratate de coronavirus. Simptomele afecțiunii se aseamănă cu cele ale Telogen Effluvium (TE, în termeni prescurtați), o boală care se manifestă prin căderea bruscă a părului, în snopuri, la periat sau spălat.

Astfel, cauzele ar fi stresul declanșat de contractarea COVID 19 și febră,  temperatură de peste 38 de grade. În timpul episoadelor febrile, corpul întrerupe ciclul de creștere și regenerare naturală a părului. Calculele arată că, acest efect alarmant după vindecarea de COVID 19, apare la 58, 6 zile de la contractarea virusului.

De asemenea, medicii spun că pierderea părului ar putea avea legătură cu o formă severă de Covid 19 și anunță că vor continua cercetările.

Ensar Duman: ”Noi rezolvăm acest fel de probleme cu tratamentul cu laser pentru creșterea părului”

Până atunci însă, tot mai multe persoane, femei și bărbați, acuză că pierd păr dintr-un motiv necunoscut, după ce au scăpat de coronavirus. Ce este de făcut?

Ensar Duman – specialist în tratamente și reconstrucții ale părului – dezvăluie că mulți dintre cei afectați, care prezintă aceste simptome, caută deja remedii.

“La Clinica Ensar Duman, primim tot mai multe cereri pentru tratamentul cu laser pentru creșterea părului (“Low Level Laser Therapy LLLT). Procedura modernă a rezolvat problemele pacienților afectați de alopecia: timpurie, genetică, areată, atipică și forma cauzată de Covid 19.

Iar veștile sunt bune! Dacă în cazul unei persoane cu alopecie areată efectele se văd după 6 luni de tratament cu laser, cei care pierd păr, după Covid, își rezolvă problemele chiar și în 2 luni. Tratăm foarte multe persoane, majoritatea femei, care spun că se confruntă cu căderea părului după Covid. Părul lor este fragil, firul are o consistență slăbită, se rupe ușor și creșterea celui nou nu se mai produce.

Noi rezolvăm acest fel de probleme cu tratamentul cu laser pentru creșterea părului. Laserul repară rădăcina firului de păr, stimulează țesuturile și crește activitatea celulară în zona scalpului. Metaboliții toxici pentru păr sunt eliminați și inflamația din jurul foliculilor este redusă până la vindecare. Astfel, foliculii vechi și noi încep să asimileze cu ușurință substanțele nutritive, importante pentru regenerarea naturală a părului”, explică consilierul medical Ensar Duman.

După două luni de tratament, pacienții care au urmat terapia cu laser pentru creșterea părului au sesizat o stopare a pierderii părului. Acest lucru se întâmplă în 99% dintre cazuri. În plus, după 4 luni de tratament, rădăcinile încep să producă mai multe fire de păr, respectiv 4-5 fire în loc de 0-1-2, cum se întâmplă în alopecii. Firele de păr devin groase, pline, rezistente și au acea strălucire sănătoasă”

Consilierul medical Ensar Duman 

Beneficiile Tratamentului cu laser pentru creșterea părului

  • Crește producția de ATP, energizează și repară foliculii slăbiți,
  • Crește micro-circulația sângelui în foliculi și stimulează creșterea mai multor fire de păr dintr-un singur folicul.
  • Crește vitalitatea firului de păr prin absorția de oxigen și eliminarea toxinelor,
  • Crește acumularea nutrienților în foliculi prin stimularea circulației sângelui,
  • Reduce inflamația din jurul foliculilor mici și îi ajută să se vindece și să intre într-un proces de regenerare naturală.
  • Lampa cu laser vindecă rănile, elimină mătreața și alte iritații prezente la nivelul scalpului și stimulează refacerea podoabei capilare.

Tratamentul este recomandat persoanelor care pierd păr, ca efect alarmant după vindecarea de COVID 19.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un tsunami uriaș s-ar putea produce în Marea Mediterană până în 2030. Experții au avertizat...
TOP 20 sexy vedete care au arătat tot! S-au încurcat în…pantalonașii buclucași!
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce...
Un copil pierdut acum 28 de ani într-o gară chineză și adoptat în Olanda începe...
Vali a murit înecat la Costineşti! Ce le-a zis prietenilor înainte: 'Dacă păţesc ceva...
Până la ce vârstă ar trebui să trăiești pentru a te bucura de întreaga contribuție...
O jurnalistă din Marea Britanie, despre Bucureşti: "Un amestec tentant de clădiri medievale, neoclasice, din...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ies la lumină ipoteze tulburătoare în cazul bărbatului găsit cu capul strivit între Agigea și...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
Un urs care a intrat în Grădina Zoologică din Târgu Mureş, omorând căprioare şi emu,...
Forme CIUDATE, observate în atmosfera superioară a Pământului
S-a dat ordin LA GRANIȚA cu România. Au primit interzis chiar astăzi, 7 IULIE
George Simion, botez fără brânză de la Becali. Cine i-a schimbat meniul
Cum arată „cea mai sexy cerșetoare fără adăpost” și ce face tânăra în fiecare seară,...
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul....
Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
Microbiomul fericit: cum avem grijă de „vietățile” din și de pe corpul nostru?
×