Focar de COVID-19 la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Aproape 60 de elevi s-au infectat, de la începutul semestrului doi

Focar de COVID-19 la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Aproape 60 de elevi s-au infectat, de la începutul semestrului doi
Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia (FOTO: Facebook)
Publicat: 19/02/2021, 16:13
Actualizat: 19/02/2021, 16:19

La începerea semestrului doi al anului de învățământ, Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia a efectuat testarea de tip RT PCR a elevilor. Astfel, din cei 460 elevi, cinci au avut rezultat pozitiv, au transmis reprezentanții instituției de învățământ, la solicitarea Alba 24.

În urma anchetei epidemiologice a contacților celor cinci elevi care au fost depistați pozitiv, până în prezent, alți 52 de elevi, majoritatea din clasele a IX-a, au fost depistați pozitiv, cei mai mulți fiind asimptomatici.

Testarea pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 a fost realizată de o echipă de la Spitalul Militar de Urgență „Doctor Alexandru Augustin” – Sibiu, cu sprijinul personalului medical al colegiului, prin grija Direcției Medicale a Ministerului Apărării Naționale (MApN), care monitorizează evoluția situației epidemiologice.

Activitatea de învățământ se desfășoară în format hibrid, la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia

Activitatea de învățământ se desfășoară în format hibrid, față în față și online prin intermediul echipamentelor instalate și a platformelor educaționale.

Tabletele interactive, care sunt folosite de la începutul anului școlar 2020-2021, au rolul de a eficientiza activitățile de predare-învățare și de a veni în ajutorul elevilor.

În instituția militară de învățământ se realizează, zilnic, triajul epidemiologic și se efectuează curățenia și dezinfecția spațiilor, respectiv clase, săli, dormitoare, holuri, toalete.

Măsurile de distanțare fizică și purtarea măștii, atât în interior, cât și în exterior, sunt obligatorii.

Peste 2.700 de noi cazuri de Covid înregistrate în ultimele 24 de ore. Peste 900 de persoane sunt internate la ATI

Potrivit Grupul de Comunicare Strategică (GCS), în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.712 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV- 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv din 25.447 de teste RT-PCR și 7.669 teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore, au fost raportate 79 de decese. 949 de persoane sunt internate la ATI.

Până astăzi, 19 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 774.555 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 719.693 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 2.712 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Lista statelor din zona galbenă a fost actualizată. Se impune carantină pentru cei care vin în România din 62 de state

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat, în ședința de vineri, o nouă Hotărâre, prin care a fost actualizată lista statelor din zona galbenă, țări considerate a fi cu risc epidemiologic. Persoanele care ajung în România din aceste destinații trebuie să intre în carantină.

CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic

Art.1 – Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă la prezenta hotărâre.

Art.2 – Anexa la Hotărârea nr. 9 din 11.02.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență se modifică și se înlocuiește cu lista prevăzută în anexa la prezenta hotărâre.

Art.3 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora”, se arată în Hotărârea nr. 11, din 19 februarie 2021.

Ce reguli trebuie să respecte persoanele care vin în România din zona galbenă

Anterior, autoritățile române au anunțat și regulile pe care trebuie să le respecte cei care intră pe teritoriul țării noastre venind din zona galbenă.

(1) La intrarea în România, pentru persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic ridicat prevăzute la art. (1) și prezintă un document ce atestă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii), se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 10 zile. (2) Copiii cu vârsta mai mică sau egală de 3 (trei) ani, care sosesc în țară împreună cu persoanele prevăzute la alin. 1, intră în carantină pentru o perioadă similară cu a acestora și sunt exceptați de la obligația prezentării unui document care să ateste rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2”.

Persoanele care nu prezintă rezultatul negativ al unui astfel de test trebuie să intre în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Marian Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Sorry, there are no polls available at the moment.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cuvântul „legionar” a fost cel mai căutat pe dexonline, în noaptea alegerilor, la diferență notabilă...
Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Elena Lasconi! Dezvăluirea făcută de Dan Diaconescu
FOTO. Iuliana Pepene, una dintre cele mai frumoase prezentatoare de știri, e iar singură!
Cum a ajuns Ion Iliescu primul președinte al României democrate. Istoria marcată de minciuni, proteste...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Cine este soția lui Călin Georgescu. Cristela este educator holistic și promovează anti-feminismul: ”Nu fiți...
Victor Ponta dă vina pe Nicolae Ciucă, „un idiot util”, pentru rezultatele alegerilor. „A fost...
Ce legătură are Vladimir Putin cu Cătălin Georgescu? Presa din Rusia EXULTĂ după victoria năucitoare
Cum se menține în formă Cristela Georgescu, la 54 de ani! Soția lui Călin Georgescu...
Rezultate provizorii: Călin Georgescu vs. Elena Lasconi în turul II. Diferenţă de 2.742 voturi între...
Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...
Breaking News: Marcel Ciolacu a demisionat de la PSD! Primele declarații ale președintelui de partid
Cum a reușit 'meteoritul' Călin Georgescu să fie numărul 1! Explicația unui specialist în social...
Anunțul RAR pentru cei care vor să facă ITP-ul
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape...
Descoperire INCREDIBILĂ despre INIMA umană! Ce au găsit medicii?
Dezvăluirea momentului despre Călin Georgescu. Dan Diaconescu aruncă bomba. Nu știa nimeni
Călin Georgescu, culisele victoriei. Grupul de interese care l-a susținut, împotriva voinței românilor
Cum a apărut Ilinca Simion la o secție de votare din București. George Simion a...
VIDEO Călin Georgescu, prima reacție după exit poll-urile de la închiderea urnelor: „Poporul român a...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
EXCLUSIV! Ce s-a întâmplat la ultimul concert susținut de Gabriel Cotabiță?! Mihai Trăistariu: "Avea corpul...
BANCUL ZILEI. Ajunge BUBULINA acasă și își găsește bărbățelul prin bucătărie: - Vai, ce surpriză!
Ce ar fi fost un sunet misterios auzit în apele Antarcticii în anii ’60?