Bitdefender avertizează asupra unei noi campanii de e-mail-uri frauduloase. Compania de securitate Bitdefender avertizează că Infractorii cibernetici trimit email-uri în care se folosesc de numele și logo-urile a șase bănci cunoscute din România cu scopul de a căpăta acces la datele bancare ale clienților.
Numele a 6 bănci populare din România sunt folosite ilegal de către hackeri pentru a păcăli clienţii. Astfel, in numele Banca Transilvania, BCR, CEC Bank, ING, Raiffeisen Bank şi UniCredit Bank, sunt trimise mailuri pentru a-i convinge pe oameni să acceseze linkuri sau să descarce fişiere periculoase care îi pot lăsa fără bani.
Mesajele îndeamnă la actualizarea datelor personale, descărcarea unor extrase de cont, confirmarea unor tranzacţii, deblocarea unui cont suspendat temporar sau reactivarea plăţilor online cu cardul.
Alte mesaje îndeamnă să acceseze link-uri care duc către o pagină frauduloasă unde îşi vor introduce datele de acces pentru contul online corespunzător fiecărei bănci.
E-mail-urile se folosesc în mod fraudulos de logo-urile şi culorile companiilor în cauză şi sunt scrise concis şi lizibil. Atacatorii au renunţat la mesaje lungi şi scriu tot mai corect mesajele, fără erorile gramaticale specifice altădată acestor tipuri de înşelătorii.
Folosiți direct pagina de internet a companiei pentru a vă conecta la diverse conturi și evitați să fiți direcționat către aceasta dinspre un e-mail sau mesaj cu origine incertă.
Verificați cu atenție expeditorul e-mail-ului și adresa acestuia înainte de a accesa link-uri sau de a descărca documente atașate.
Evitați să accesați fișiere executabile sau link-uri venite odată cu e-mail-uri suspecte de la expeditori de la care nu așteptați vreun mesaj.
Folosiți o soluție de securitate performantă capabilă să depisteze amenințări informatice și să blocheze instalarea acestora pe dispozitive.
Folosiți calculatorul de serviciu doar în scop profesional și nu accesați de pe acesta aplicații sau programe în interes personal.