Ponturi sau analiză pe statistici: Cum ne informăm atunci când punem un bilet la pariuri?

Ponturi sau analiză pe statistici: Cum ne informăm atunci când punem un bilet la pariuri?
Sursa foto: imgur.com via Shutterstock
Publicat: 26/02/2021, 18:07
Actualizat: 27/02/2021, 10:48

Pariurile sportive și-au găsit un loc binemeritat pe lista cu activități ce îmbină distracția cu posibilitatea de a obține câștiguri considerabile.

Sunt accesibile atât din punct de vedere al numărului de sporturi incluse în oferta caselor de pariuri, cât și punct de vedere al modului prin care pot fi plasate: agenții stradale, platforme online etc. Pot pune bilete la pariuri absolut toți cei care au peste 18 ani, a căror meserie le poate permite acest lucru (de exemplu, în cazul sportivilor de performanță, parierea poate fi interzisă, conform unor norme de club sau stabilite de un anumit for).

Departe de distracția pe care o caută atunci cand pariază, jucătorii își doresc și câștiguri, determinate de mize cât mai sigure pe anumite evenimente din sport. Așadar, stabilirea unui bilet cu pariuri sportive poate fi determinată fie de găsirea unor ponturi valide, fie de analizarea unor date la care pariorii au acces. Cele două variante oferă atât avantaje, cât și dezavantaje. Iată care sunt acestea:

Ce avantaje oferă ponturile pe evenimente sportive?

“Ponturile” la pariuri sportive reprezintă informații punctuale în privința anumitor rezultate sportive, la care jucătorii pot avea acces gratuit sau contra unei sume de bani. Marele avantaj al utilizării ponturilor la pariuri sportive este că acestea le permit chiar și pariorilor începători să își construiască bilete solide, cu evenimente ce au șanse bune să “iasă”.

Accesul la ponturi este simplu: poți găsi online o mulțime de tipsteri, validați de experiența lor în domeniu (adică pronosticurile oferite în trecut vs numărul de evenimente câștigătoare). Această alternativă de pariere deschide rapid calea către joc și celor pariorilor începători, care vor să se distreze astfel, însă nu se descurcă la alegerea unor evenimente din oferta agențiilor respective.

Ce dezavantaje oferă ponturile pe evenimente sportive?

Chiar dacă par cea mai simplă cale către câștig, ponturile sportive vin la pachet și cu o serie de hibe, de care este bine ca pariorii (mai ales cei neexperimentați) să țină cont.

În primul rând, discutăm despre eroarea umană: orice tipster poate oferi informații incorecte față de un anumit rezultat, cauza principală fiind caracterul (întotdeauna) volatil al unui meci.

Niciun rezultat din trecut al unei echipe nu poate garanta o finalitate asemănătoare, în ziua meciului. Chiar și Barcelona poate pierde acasă cu un outsider, după 5 etape consecutive terminate cu victorie.

O alta chestiune delicată în privința ponturilor ține de costurile pentru obținerea unor astfel de informații. Sunt și tipsteri care percep bani pentru “divulgarea” unor astfel de informații, fără a garanta șanse reale de câștig. Ești dispus să plătești pentru o serie de ponturi, ce pot fi invalidate ulterior de rezultatele meciurilor respective?

Cine îți poate garanta faptul că anumite persoane necunoscute de pe Facebook pot livra pronosticuri câștigătoare, condiția fiind ca tu să plătești pentru acestea? Mai mult decât atât, o mulțime de oportuniști apelează la naivitatea celor care caută surse rapide de îmbogățire, recurgând la metode ce atrag curiosii dispuși sa plătească. Ex: editarea biletelor “câștigătoare” în Photoshop.

Ce avantaje oferă statisticile pe evenimente sportive?

Sunt puțini cei care mizează pe varianta unei informări corecte, atunci când joacă la pariuri sportive. Pe platformele online de profil, jucătorii pot găsi pagini întregi dedicate activității de analiză, indiferent de sportul pe care aceștia vor să mizeze. Faptul că pot avea acces la o mulțime de informații vitale din parcursul unei echipe sau al unui jucător, simplică întreg procesul de documentare.

Mai mult decât atât, toate aceste statistici se află în același loc, așadar pariorii nu trebuie să deschidă taburi după taburi pe net, pentru a-și construi biletul zilei la pariuri. Această variantă elimină ajutorul oferit de tipsteri și poate contribui la creșterea șanselor de câștig, chiar dacă implică și anumite dezavantaje. Citește mai departe pentru a le descoperi:

Ce dezavantaje oferă statisticile pe evenimente sportive?

Cei care se documentează înainte de a paria, trebuie să înțeleagă faptul că această variantă oferă mai multe garanții doar atunci când informarea are un caracter calitativ, nu cantitativ. Chiar dacă un site de profit prezintă o mulțime de informații, privind parcursul unei anumite echipe, pariorul trebuie să știe cum să le aleagă din acel index cu informații doar pe cele cu adevărat importante.

De aceea, există riscul ca jucătorii să citească în mod greșit datele oferite, sau să irosească prea mult timp în acea secțiune, încercând să asimileze cât mai multe informații despre un anumit eveniment sportiv. Încă un aspect extrem de util: datele oferite prezintă trecutul, nicidecum viitorul.

De aceea, pariorii (mai ales cei începători) pot fi “furați” de modul perfect în care se prezintă datele din ultimele etape, date ce pot să nu includă și evenimente petrecute în ultimele 48 de ore: accidentarea unui jucător esențial, condițiile meteo, demisia antrenorului și venirea secundului la cârma echipei etc. Oricât de sigure pot părea, statisticile nu fac decât să ofere un cadru general, dar ce poate fi oricând influențat de o serie întreagă de contexte apărute în timp real.

Ponturi sau analiză pe statistici?

Nu plăti niciodată pentru informații venite din partea unor persoane pe care nu le cunoști, pentru că nimeni nu poate garanta un rezultat final. Dacă ai acces la platforme online ce oferă ponturi gratuite, poți verifica și informațiile de acolo, doar pentru a le compara cu rezultatele la care tu ai ajuns, în urma analizării statisticilor studiate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Greșeala incredibilă” pe care a făcut-o echipajul superiahtului lui Mike Lynch. „A fost o serie...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
FOTO Povestea lui Oleksandr Budko, soldatul căruia i-au fost amputate picioarele, dar care a devenit...
Acestor pensionari români li se va mări pensia cu 1.000 de lei, după recalcularea de...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Afacerea deschisă de Vlad în Capitală: a început cu un spaţiu mic, iar după 6...
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
Tu ai văzut-o? Melania a dispărut misterios în timpul unei vacanțe în Turcia. Ce spune...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
Cel mai RAPID ÎNCĂRCĂTOR din lume! Încarcă ORICE TELEFON în mai puțin de...
UE, ordin pentru grupele de muncă la pensie. Olguța Vasilescu: N-au vrut să accepte
Secretele averii lui Alexandru Arșinel. Cum au fost împărțiți banii
VIDEO | Momentul frapant când o femeie sare gardul la zoo ca să mângâie un...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Anamaria Prodan, depre cât de mult îi seamănă copiii. Ce anume îi spunea mama ei...
Ghinion după ghinion pentru Lino Golden! Artistul, implicat într-un nou accident: ”Cum am început eu...
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
David Niven, al doilea James Bond. Sublocotenent, scriitor și actor de Oscar