Medicul ginecolog Nataşa Neniţoiu din Pitești este acuzată că a bătut două paciente anul trecut și a fost trimisă în judecată, la începutul acestei săptămâni, pentru tâlhărie. Mai mult, aceasta a mai agresat şi alte paciente de-a lungul anilor şi a lucrat ani de zile fără autorizaţie.
Procesul său va începe anul acesta, în luna martie, la Judecătoria Piteşti, dar diverse acuzații la adresa sa se întind pe parcursul a 15 ani.
Pe 22 iulie 2020, după efectuarea unei consultaţii, Nataşa Neniţoiu nu s-a înţeles cu pacienta, pe care a încuiat-o în sala de aşteptare alături de persoana care o însoţea, ulterior agresându-le fizic pe cele două persoane și chiar le-ar fi tâlhărit.
Adevărul.ro prezintă detalii, în premieră, din rechizitoriul întocmit de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti:
Fiind audiate persoanele vătămate Oana Petrescu şi Amalia Neagoe, acestea au declarat faptul că pe 22 iulie 2020, din cauza faptului că numita Oana Petrescu era însărcinată şi nu avea o situaţie materială nu foarte bună, s-a decis să caute un cabinet ginecologic pentru a face o întrerupere de sarcină. În acest sens, Oana Petrescu şi Amalia Neagoe au căutat pe internet un cabinet ginecologic în Piteşti, găsind cabinetul doctoriţei Nataşa Neniţoiu. Cele două au sunat şi au făcut o programare, însă la telefon doctoriţa nu a vrut să le comunice preţul întreruperii de sarcină.
Cele două femei au mers la cabinetul doctoriţei Neniţoiu în ziua convenită. Acolo, după ce a văzut că Oana Petrecu avea la ea suma de 500 lei, Nataşa Neniţoiu a fost de acord să-i efectueze intervenţia chirurgicală de întrerupere de sarcină în schimbul acestei sume.
Iniţial, Nataşa Neniţoiu i-a administrat pacientei o injecţie, după care a efectuat chiuretajul, iar în acest timp, conform procurorilor, «îi adresa Oanei Petrescu cuvinte şi expresii jignitoare, având o atitudine vulgară, agresivă, gesticulând şi fiind nervoasă. În timpul efectuării intervenţiei, inculpata Nataşa Neniţoiu, observând că persoana vătămată Oana Petrescu are telefonul mobil în mână, i l-a solicitat, reproşându-i că o înregistrează».
Pacienta i-a permis să se uite pe telefon pentru a se convinge că nu o înregistrează, după care doctoriţa a luat telefonul mobil şi l-a dus în baie. După efectuarea intervenţiei chirurgicale, pacienta s-a dat jos de pe masă, iar în timp ce încerca să se încalţe, Nataşa Neniţoiu a devenit nervoasă şi i-a reproşat de ce pleacă, moment în care i-a mai solicitat suma de 200 lei.
Imediat, doctoriţa i-a luat din mână Oanei Petrescu rucsacul de culoare roz, rucsac cu care a început să o lovească în mai multe zone ale corpului. De asemenea, după cum precizează procurorii în rechizitoriu, «inculpata a început să o împingă şi să o lovească de mai multe ori cu mâinile şi picioarele».
În timp ce doctoriţa Neniţoiu o lovea pe pacientă, a intervenit Amalia Neagoe, care a spus că va suna la poliţie. Enervată şi mai rău, doctoriţa Neniţoiu le-a lovit pe cele două femei cu mâinile, cu picioarele şi cu rucsacul mai sus menţionat, încuindu-le în sala de aşteptare a cabinetului medical pentru aproximativ 30 minute, zicându-le că le va lăsa să plece după ce îi vor da suma de 200 lei solicitată pentru efectuarea intervenţiei chirurgicale.
Cum cele două nu puteau pleca, Amalia Neagoe l-a contactat telefonic pe concubinul numitei Oanei Petrescu. Acesta a sosit rapid şi a reuşit cu greu să le ajute pe ele două să iasă din incinta cabinetului medical, doctoriţa Neniţoiu continuând să le agreseze fizic. După ce a ieşit din cabinet, Oana Petrescu i-a solicitat doctoriţei Neniţoiu să-i înapoieze bunurile, însă aceasta a refuzat, continuând să fie recalcitrantă”…
În urma corespondenţei efectuate de către procurori cu Colegiul Medicilor Bucureşti, instituţie unde Nataşa Neniţoiu s-a transferat la cerere la data de 20 martie 2015, s-a stabilit faptul că doctoriţa a avut emis certificat de membru cu data de 3 iunie 2015 care a fost valabil un an de zile, în specialitatea obstetrică-ginecologie şi nu mai era valabil din data de 03.06.2016.
Actul nu mai prezenta avizul anual privind exercitarea profesiei de medic în specialitatea obstretrică-ginecologie, deoarece medicul nu a depus documentele necesare şi nu a formulat cerere privind obţinerea acestuia.
De-a lungul timpului, numeroase paciente ale Nataşei Neniţoiu au reclamat că aceasta le-ar fi înjurat sau chiar bătut în cabinetul din centrul Piteştiului.
Deşi mai mulţi pacienţi ai doctoriţei Neniţoiu au făcut plângeri încă din 2006, autorităţile au reacţionat abia în vara anului 2014.
Mai exact, în data de 11 august 2014, după o reclamaţie la Poliţia Piteşti a unei tinere de 24 de ani care a acuzat-o pe doctoriţă că a dezvirginat-o, deşi venise la un control de rutină, Direcția de Sănătatea Publică (DSP) Argeş a făcut un amplu control la cabinetul Nataşei Neniţoiu, cabinet aflat chiar în centrul Piteştiului.
Astfel, autorităţile au constatat numeroase nereguli grave şi au amendat-o cu 50.000 de lei. Doctoriţa Nataşa Neniţoiu nu avea autorizaţie sanitară de funcţionare, nu avea autorizaţie de liberă practică şi nu era înregistrată în Registrul Unic al Cabinetelor Medicale.
O avocată a depus plângere penală împotriva medicilor din Spitalul Județean Arad după ce mama sa a murit în timp ce era internată în unitatea spitalicească.
Fiica celei care a decedat la SJU Arad susține că mamei sale i s-a administrata tratament pentru COVID-19, deși nu a fost testată la internare.
Femeia, în vârstă de 70 de ani, a fost internată pe secția de pneumologie. Aceasta fusese diagnosticată cu noul COVID-19, dar s-a tratat acasă, apoi, după două săptămâni, a vrut să își facă mai multe analize și s-a internat în spital.
Trei zile a fost bine, dintr-o dată s-a decompensat. Nu a mai putut să se ridice din pat. Că într-adevăr mama a reclamat că o doare burta. Medicii au avut o atitudine foarte neprofesionistă”, a spus pentru Antena 3, Oana Lazărescu, fiica femeii de 70 de ani.
Această susține că medicii au început să facă investigații abia după ce starea pacientei s-a agravat. Astfel, s-ad escoperit faptul că femeia avea o tumoră mare în zona ambdomenului.
Costică Maroleanu (60 ani), românul care a rămas fără penis dupa un tratament inadecvat al medicilor de la Spitalul Judetean Buzău, crede că nu va mai prinde finalul procesului.
După șase ani de anchetă, dosarul penal pentru vătămare corporală în cazul bărbatului a ajuns pe masa judecătorilor.
În noiembrie 2014, Costică Maroleanu a fost transportat de urgență la spital, prezentând simptomele unei insuficiențe renale.
Pacientul a fost consultat de medicii de gardă și apoi internat la secția de Terapie Intensivă, unde a rămas timp de trei zile. Probleme au început să apară imediat, întrucât asistentele i-ar fi montat greșit sonda urinară.
Deși durerile continuau să crească în intensitate, Costică Maroleanu susține că nu a fost consultat de niciun medic, ci a primit, în schimb, doar câteva calmante.
Când în cele din urmă un doctor i-a acordat atenție, organul sexual al pacientului era, în mare parte, cangrenat, drept urmare acesta a fost operat.
Problemele sale nu s-au oprit însă aici. În urma unor complicații, buzoianul a fost transferat la Spitalul Militar Central „Carol Davila” din București, unde specialiștii au constat că necroza cuprinsese organul genital aproape în întregime, iar riscul de septicemie era iminent.
Drept urmare, în urma numeroaselor consultații, medicii din Capitală au decis că singura soluție este să-i amputeze penisul pacientului….