Sosirea unei aeronave Tarom a fost subiect de „breaking news” în Kenya, potrivit unui anunț al companiei aeriene pe Facebook.
Motivul a fost acela că zborul București – Mombasa a fost primul zbor charter, cu 116 turiști la bord, organizat odată cu redeschiderea turismului în țara din estul Africii. La bord s-au aflat 116 de pasageri și, mai mult, zborurile Tarom spre Kenya s-au reluat după o întrerupere de 8 ani, scrie Mediafax.
Compania aeriană Tarom estimează o reducere medie anuală a costurilor de personal la aproximativ 8 milioane de euro, în șase luni.
Compania Tarom a anunțat, recent, că a inițiat proiectul de restructurare a personalului, una dintre componentele esențiale ale planului de redresare a companiei.
Această măsură face parte dintr-un program extins de procedee în baza căruia Comisia Europeană a aprobat statului român acordarea unui împrumut de salvare pentru Tarom la începutul anului trecut.
Ministrul de Interne, Lucian Bode, a susținut marți, 16 februarie, că dorința sa este ca TAROM să devină o companie eficientă, acesta punând în aplicare diferite măsuri în timpul mandatului la șefia Ministerului de Transporturi care sunt continuate de Cătălin Drulă.
Fostul ministru al Transporturilor a reamintit faptul că a fost început procesul de restructurare al companiei „Transporturile Aeriene Române”.
De asemenea, acesta a subliniat faptul că pentru eficientizarea companiei sunt necesare mai multe măsuri, printre care și modernizarea flotei.
Surse GÂNDUL.RO ne-au declarat, ÎN EXCLUSIVITATE, că situația în care se află angajații companiei TAROM este din ce în ce mai dificilă, iar salariile – dar și alte drepturi – sunt în aer.
Salariile nu s-au dat, nu s-au plătit CAS si Pilonul 2/3 și nici diurnele pe luna ianuarie”, dezvăluie surse din interiorul companiei. Citește aici mai multe detalii!