Doi români, angajați la abatorul german Tonnies, s-au certat la locul de muncă și totul s-a încheiat cu o crimă. Astfel, unul dintre ei (35 de ani) și-a înjunghiat colegul de 34 de ani, care a murit ulterior la spital.
Incidentul a avut loc vineri, 12 martie, la sediul producătorului de carne Tonnies, din Rheda Wiedenbrück, landul Renania de Nord-Westfalia, potrivit Libertatea. Atunci, la scurt timp, după ora 07.00, un apel de urgență a fost dat la centrul de control al poliției locale.
Publicația Bild a scris că victima este un român, apoi postul N-TV, din Koln, și mai multe surse din presa germană au notat că și agresorul e tot de naționalitate română. Victima a fost descoperită de colegii săi, chiar după intarea în schimb, cu răni grave.
Dimineața a existat un incident între doi angajați de la hala de tăiere. Un muncitor l-a atacat pe un altul cu un cuțit. În ciuda măsurilor imediate de prim ajutor, persoana a murit în spital. Acest act oribil trebuie investigat pe deplin. Poliția și procurorul au sprijinul nostru deplin. Simpatia și condoleanțele noastre se îndreaptă către familia și prietenii angajatului”, a precizat directorul general al companiei, André Vielstädte.
Suspectul a fost arestat, iar Poliția și Parchetul din Bielefeld au preluat cazul, fără să ofere mai multe detalii. A fost deschisă o anchetă pentru a stabili dacă a fost vorba despre o crimă cu premeditare.
Anul trecut, aproximativ 1.000 de muncitori, majoritatea români, s-au infectat cu noul coronavirus la Abatorul Toennies. Cu această ocazie, au fost descoperite condițiile grele ale muncitorilor străini în abatoare.
Aceste nereguli au dus la schimbarea legislației germane, din lanțul angajărilor fiind eliminate firmele intermediare.
Cercetătorii germani au descoperit, anul trecut, de ce boala s-a răspândit atât de repede în rândul lucrătorilor de la abatorul din Toennies, Germania, unde aproximativ 1.000 de români au contractat virusul SARS-CoV-2.
În cercetarea realizată de Centrul de Investigaţii pentru Infecţii din Helmholtz, Clinica Universitară din Hamburgo-Eppendorf şi Institutul de Virologie Experimentală Leibniz (HPI) se arată că factorul de transmitere masivă a COVID-19 a fost un „superspreader” – o persoană infectată foarte contagioasă, care a răspândit virusul pe o rază de circa 8 metri în jurul său, mult peste distanţa de 1,5 – 3 metri între persoane recomandată de autoritățile din Sănătate.