Universitatea Oxford a anunţat oprirea unui studiu clinic ce presupunea testarea pe copii şi adolescenţi a vaccinului anti-COVID dezvoltat împreună cu compania AstraZeneca, informează Wall Street Journal.
Universitatea Oxford a motivat oprirea testărilor prin faptul că aşteaptă noi informaţii referitoare la posibila legătură dintre vaccinul AstraZeneca şi cazurile de tromboză apărute în mai multe ţări europene. Şapte persoane din Marea Britanie au murit în urma formării de cheaguri de sânge după ce li s-a administrat acest tip de vaccin.
Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a vorbit marți seara despre regulile de înmormântare a persoanelor care au decedat ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2.
Agenţia Europeană a Medicamentului a negat stabilirea unei legături între administrarea vaccinului AstraZeneca şi formarea de cheaguri de sânge.
Într-un comunicat emis marţi, după ce un reprezentant al agenţiei a declarat că există o legătură „clară” între administrarea serului şi tromboze cerebrale, EMA a precizat că încă evaluează dacă vaccinul este legat de formarea de rare cheaguri de sânge, cazuri care au fost semnalate în câteva ţări, relatează Le Monde.
Cele 11 nave cu animale din România, destinate exportului, au ajuns la destinaţie, iar potrivit informaţiilor primite de la comandanţii a şapte nave mortalitatea înregistrată în rândul animalelor a fost în medie de 0,22.
Conform unui comunicat al ANSVSA, trei nave care au plecat în perioada 16 – 18.03.2021, din portul Constanţa, având la bord un efectiv total de 24.310 ovine şi 371 de bovine, au ajuns în porturile de destinaţie: Aqaba, Iordania (două nave), şi Jeddah, Arabia Saudită (o navă), în intervalul 30 – 31 martie.
Sectoarele comercial şi al serviciilor vor începe să se redeschidă în Ungaria, după ce un sfert din populaţia de circa 10 milioane a acestei ţări a primit cel puţin prima doză de vaccin anti-COVID-19, a anunţat marţi premierul Viktor Orban, care doreşte să evite încă un an de recesiune economică, relatează agenţiile Reuters şi MTI.
Rezultatele la simularea „Evaluării naționale” și a Bacalaureatului au fost “surprinzător de bune”, faţă de cele din ultimii ani, a declarat Sorin Cîmpeanu.
„Faţă de specificul acestui an, sunt surprinzător de bune. Pentru că ele sunt mai bune decât în anii 2016, 2017, 2018, în care n-a fost pandemie, n-au fost acele pierderi generate de predare online şi totuşi a fost procentul de promovare mai scăzut decât anul ăsta”, a declarat marți ministrul Educației.
În anul 2018, dezvoltatorul imobiliar Homing Properties a achiziționat imobilele din strada Icoanei nr. 2-8, București, demarând proiectul ”Icoanei Gardens”. Societatea s-a adresat, înainte de toate, Ministerului Culturii, pentru a verifica dacă vreunul dintre acele imobile era clasat ca monument istoric sau era vizat pentru a fi clasat astfel și, prin două adrese transmise în același an, reprezentanții Ministerului Culturii au confirmat că respectivele imobile nu se aflau într-o astfel de situație.
În același timp, a fost comandat și un studiu istoric referitor la acele imobile, iar concluziile au fost acelea că nu au valoare de patrimoniu pentru a fi conservate, dar există ”elemente frumoase care ar merita păstrate” și integrate în noul proiect imobiliar.
ÎN EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL.RO, Tomas Manjon – managing partner Homing Properties – consideră că Nicușor Dan nu are nicio bază legală pentru a suspenda lucrările la acest proiect, numai că, pe data de 15 februarie 2021, acesta a transmis societății o adresă prin care a anunțat că suspendă certificatul de urbanism, autorizația de demolare și autorizația de construire.
Trupul ei a fost găsit, la finalul lunii octombrie 2020, pe un câmp dintre localitățile Ghimpați și Valea Plopilor din județul Giurgiu, într-o valiză.